Home Saopštenja Dveri: Režim pristao na otimačinu srpske imovine

Dveri: Režim pristao na otimačinu srpske imovine

150
0
Dveri - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Srpski pokret Dveri smatra da je premijer Srbije „pristao na otimačinu srpske imovine na Kosovu“, a da je zauzvrat dobio „tapšanje po leđima Angele Merkel“.

Kako se navodi u saopštenju, koje je reakcija na najavu prištinskih vlasti da preregistruju svu nepokretnu imovinu registrovanu na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo , u pitanju je skandalozna odluka i posledica „izdajničkih briselskih pregovora, kojima sada Vučićev režim, a prethodno Tadićev, obezbeđuju zaokruživanje državnosti tzv. Kosova“.

„Očekujemo da će sada da usledi pozorišna predstava u kojoj će državni vrh Srbije da glumi iznenađenje, kao što je po pravilu do sada to uvek radio, dok na drugoj strani prihvata ustavni i pravni poredak tzv. Kosova potpisivanjem briselskih sporazuma ili, što je još gore, usmenim dogovorima sa briselskom administracijom i NATO, o kojima niko ništa ne zna“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, privatizacija srpskih društvenih preduzeća se na Kosovu sprovodi već deset godina, tako da ovo nije iznenađenje, „posebno ako se ima u vidu da se radi na sprovođenju pogubnog Ahtisarijevog plana, koji je odbačen u SB UN“.

„Prema planu tadašnjeg posrednika u pregovorima, Martija Ahtisarija, sva nepokretna i pokretna imovina bivše SRJ ili Republike Srbije, kao pravnog sledbenika, koja se nalazi na teritoriji KiM, treba da postane vlasništvo Kosova“, navodi se.

Dveri optućuju premijera Srbije da je pristao otimačinu srpske imovine na Kosovu, nakon što je u Briselu prihvatio ustavni i pravni poredak Kosova i pristao na gašenje srpskih institucija na KiM.

„Ako građani Srbije ukažu poverenje Bošku Obradoviću on će poštovati ustavnu zakletvu. Suspendovaće Briselski sporazum i vratiće rešavanje pitanja Kosova i Metohije u Ujedinjene nacije“, kaže se u saopštenju Dveri.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here