Home Izbori O kandidaturi Preletačevića zvanično posle sednice u podne

O kandidaturi Preletačevića zvanično posle sednice u podne

57
0
Samo jako - Srbija izbori
Foto: N1

Ljubiša Preletačević Beli večeras je u beloj limuzini stigao pred RIK i predao potpise za kandidaturu. Međutim, nešto pre ponoći pozvan je nazad zbog nepravilnosti prilikom podnošenja kandidature. Kako je za N1 rekao portparol Preletačevića, zvanična odluka će se znati posle sednice RIK, koja je zakazana u podne.

U braon bundi i uz trubače, stigao je oko 21.30. Potpisi su doneti u belom sanduku, a dočekao ga je veliki broj građana.

Beli se, obraćajući se novinarima, zahvalio svima koji su ga sačekali večeras kao predsednika. „Ja se nadam da ćemo da prođemo dobro i da ćemo da kandidujemo mene“, naveo je.

Ovo je velika pobeda za celu Srbiju, divan trenutak za sve nas, naveo je. „Čekamo rezultate i nadam se onom najboljem a to je pobeda u prvom krugu“, rekao je.

Beli je kazao da je bilo teško skupiti potpise bez dinara, ali da su im dosta pomagali i da su na kraju, kako je naveo, uspeli da dođu limuzinom u Beograd.

Dodao je da je povorka iz Mladenovca bila duga.

Poziv da se vrati u RIK

Preletačević je pozvan da se vrati u Skupštinu nešto pred ponoć, a pojedini mediji spekulišu da se radi o osporavanju potpisa.

Kako je „Blicu“ rečeno u RIK-u, poziv nije upućen zbog nepravilnosti oko potpisa.

Došao je po pozivu Biljane Krasić (SRS), koja večeras kao izvestilac ispred RIK-a prima izborne liste, i Vladimira Gajića, koji je član RIK-a. Oni su ga pozvali da se vrati nakon predaje potpisa kako bi potpisao izjavu o korišćenju sredstava iz budžeta za finansiranje kampanje. Izjasnio se da ih hoće kada je predavao potpise i stoga mora potpisati tu izjavu – objašnjavaju u RIK-u za Blic.

S druge strane, jedan od članova Republičke izborne komisije je rekao za insajder da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena Ljubilje Preletačevića Belog. Prema zakonu, to nije neophodno, ali takav zahtev se navodi u Uputstvu RIK. Iako je zakon jači i stariji pravni akt, o tome se trenutno vodi debata u RIK, a ona će biti nastavljena i sutra, javlja Insajder.

Slično je na Tviteru izneo i kandidat za predsednika Saša Radulović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here