Home Izbori Janković: Vučić tvrdnjama o nasilju zastrašuje Srbiju

Janković: Vučić tvrdnjama o nasilju zastrašuje Srbiju

71
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića osudio je, kako se navodi, pretnje premijera Aleksandra Vučića i „njegove propagandne mašine“ da će bilo ko ugrožavati bilo koga posle izbora i te tvrdnje nazvao manipulacijom i zastrašivanjem Srbije, koja će „prestati danom proglašenje rezultata predsedničkih izbora“. „Aleksandar Vučić oduvek i stalno preti, tvrdeći da to neko drugi radi – državnim udarima, ratovima, strancima, službama, banderama, atentatima, šamarima, penzijama, padanjem aviona… Nijedna vlast, niti samovlašće nije večno, u Srbiji će ubrzo ponovo raditi institucije – policija, tužilaštvo, slobodno sudstvo. Građane, uključujući naravno i članove i simpatizere Srpske napredne stranke, uskoro niko neće zastrašivati ni sobom ni drugima“, navodi se u saopštenju.

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića osudio je, kako se navodi, pretnje premijera Aleksandra Vučića i „njegove propagandne mašine“ da će bilo ko ugrožavati bilo koga posle izbora i te tvrdnje nazvao manipulacijom i zastrašivanjem Srbije, koja će „prestati danom proglašenje rezultata predsedničkih izbora“.

„Aleksandar Vučić oduvek i stalno preti, tvrdeći da to neko drugi radi – državnim udarima, ratovima, strancima, službama, banderama, atentatima, šamarima, penzijama, padanjem aviona… Nijedna vlast, niti samovlašće nije večno, u Srbiji će ubrzo ponovo raditi institucije – policija, tužilaštvo, slobodno sudstvo. Građane, uključujući naravno i članove i simpatizere Srpske napredne stranke, uskoro niko neće zastrašivati ni sobom ni drugima“, navodi se u saopštenju.

Izborni štab Jankovića je dodao da je zakon jedino čega treba da se plaši Aleksandar Vučić i svi koji danas zloupotrebljavaju položaj, prete, špijuniraju, otpuštaju, zastrašuju, ucenjuju i tlače pokušavajući na silu da prigrabe i zadrže svu vlast i novac.

„Bez straha, simpatizeri Srpske napredne stranke, brzo ćemo svi biti ravnopravni građani, a zakon i institucije, koje su danas ućutkane i ne štite druge, sutra će ravnopravno štititi i vas“, poručio je predsednički kandidat Saša Janković.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here