Home Izbori Janković: Uskoro će cela Srbija biti slobodna kao Paraćin

Janković: Uskoro će cela Srbija biti slobodna kao Paraćin

70
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković posetio je Paraćin u okviru kampanje za predsedničke izbore. Nakon zajedničke šetnje kroz paraćinske ulice i neposrednog razgovora o tekućim problemima sa kojima se Paraćinci i Paraćinke svakodnevno suočavaju, Janković se okupljenima obratio i sa Cvetnog trga.

„Mi smo danas u Paraćinu, u oazi slobode. Vi, Paraćinke i Paraćinci, znali ste da odbranite vaše pravo na slobodan život prošle godine, kao i svaki put pre toga u poslednjih 20 godina. Ono što ste toliko puta do sada uspeli, za tri nedelje će uspeti i cela Srbija“, poručio je Janković, prenosi njegov pres tim.

Janković je istakao da „Srbija ne može da bude zemlja bez institucija, privatan posed bratije na vlasti, a da o njenom međunarodnom položaju ne mogu odlučivati družine u tajnim pregovorima sa drugim družinama“. Ona ne može biti prostor na kome se može iznajmiti najjeftiniji rad u Evropi, dodao je.

„Režim Aleksandra Vučića ne može se ni popravljati, ni reformisati. On se mora promeniti. Oni koji budu glasali za mene, neće imati veća prava od onih koji nisu glasali za mene. Želimo da pobedimo da bi Srbiji bilo bolje, ali ne želimo da pobedimo nijednog čoveka… Svima će biti bolje, bez obzira na to sa koje strane danas stoje. Želimo Srbiju u kojoj će svi ići dignute glave. Vi ste građani, slobodni građani, veće i značajnije uloge od toga nemamo u životu“, poručio je Janković.

Građanima se, između ostalih, obratio i Marko Šelić Marčelo koji je okupljenima poručio da sačuvaju razboritost i ne podlegnu blaćenju svojih političkih neistomišljenika.

„Blaćenje svih onih koji su podržali SNS jednako je neumesno kao ono što se dešava Dudi Ivkoviću. Ne zaboravimo, svi smo mi ljudi, sve ovo će na kraju proći, ako dođe do toga da se međusobno zakrvimo, ništa nismo uradili. Ipak, moram reći da takva klima stiže od glavnog čoveka u državi, sa onog mesta gde bi trebalo upravo reč tolerancije da se čuje – od Aleksandra Vučića. Strašan govor mržnje, strašno diskreditovanje i optužbe stižu kroz njegove medije. Mi nećemo da budemo takvi“, rekao je Marčelo okupljenima.

Akademik Dušan Teodorović poručio je Paraćinkama i Paraćincima da Srbija zaslužuje predsednika koji nije kukavica, a da Aleksandar Vučić, predsednički kandidat, kukavički čuva svoju premijersku fotelju kako bi, ako izgubi izbore, ostao ziheraški premijer.

„Sram ga bilo. On kaže da ne sme prošlost da nadvlada. Prošlost su bratoubilački ratovi, prognani, ubijeni, ranjeni, silovane žene… to je Aleksandar Vučić, čovek koji je dvanaest godina bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke, stranke koja u velikoj meri snosi odgovornost za ružnu ratnu prošlost“, rekao je Teodorović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here