Home Izbori Vučić: Opozicioni kandidati hoće „makedonski scenario“

Vučić: Opozicioni kandidati hoće „makedonski scenario“

68
0
avucicc-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Aktuelni premijer i predsednički kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je opozicione predsedničke kandidate da hoće da izazovu „makedonski scenario“ i nestabilnost u Srbiji. Vučić je na mitingu u Požarevcu optužio opozicione kandidate da koriste „takav rečnik uvreda kakav nikada nije postojao na političkoj sceni Srbije“. „Brine me njihova želja da izazovu nered i nemire u Srbiji. Oni ostaju pri tome da hoće da izazovu makedonski scenario u Srbiji. To nije uspeh za Srbiju, uspeh su mir i stabilnost, da razmišljamo o uspesima i pobedama, a ne o našim sukobima. Šta god da rade, neću im dozvoliti da ugroze mir i spokoj vaše dece“, kazao je Vučić.

Aktuelni premijer i predsednički kandidat koalicije oko Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio je opozicione predsedničke kandidate da hoće da izazovu „makedonski scenario“ i nestabilnost u Srbiji.

Vučić je na mitingu u Požarevcu optužio opozicione kandidate da koriste „takav rečnik uvreda kakav nikada nije postojao na političkoj sceni Srbije“.

„Brine me njihova želja da izazovu nered i nemire u Srbiji. Oni ostaju pri tome da hoće da izazovu makedonski scenario u Srbiji. To nije uspeh za Srbiju, uspeh su mir i stabilnost, da razmišljamo o uspesima i pobedama, a ne o našim sukobima. Šta god da rade, neću im dozvoliti da ugroze mir i spokoj vaše dece“, kazao je Vučić.

Navodeći da će predstojeći predsednički izbori biti održani u miru i demokratskoj atmosferi, lider SNS je pozvao članove svoje partije da se ne odnose na negativan način prema svojim koalicionim partnerima.

„Potrebno je da nas bude što više, nas koji hoćemo modernu i pristojnu“, naveo je Vučić.

Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović optužio je opozicione predsedničke kandidate Vuka Jeremića, Sašu Jankovića, Sašu Radulovića i Boška Obradovića da „po svaku cenu hoće vlast i fotelje“ kao i da pozivaju građane „na revoluciju“.

„Neprestano pozivaju na ukrajinski scenario, nije im važno da li će Srbija ostati stabilna. Po svaku cenu hoće vlast i fotelje, neki od njih kažu da će se u Srbiji pucati kao što se puca u Makedoniji. Poručujem im da se neće paliti naši gradovi, naše je da im kažemo ne razmišljajte o nasilju i sukobima“, kazao je Stefanović.

On je pozvao građane da glasaju za Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima 2. aprila, navodeći da pobedom kandidata koalicije okupljene oko SNS, Srbija ostaje ponosna i stabilna država.

Građanima okupljenim na mitingu u Požarevcu obratili su se i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i lider pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here