Home Izbori Jeremić predao RIK-u kandidaturu za predsednika

Jeremić predao RIK-u kandidaturu za predsednika

82
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić predao je Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu za predsednika Republike sa nešto više od 15.000 potpisa birača koji podržavaju njegovu kandidaturu.

Predaji su pored Vuka Jeremića prisustvovali predsednica Novog udruženja penzionera Srbije Dragica Minić, predsednik udruženja „Sloga“ Željko Veselinović i Vladimir Marković kome su srušeni objekti u beogradskom naselju Savamala, u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

Jeremić je nakon predaje potpisa rekao da se kandiduje jer je u Srbiji sve veći jaz između bogatih i siromašnih, jer građani zaslužuju bolje i zato što je potrebno promeniti sistem koji je prestao da bude u službi građana.

On je rekao i da je simbolično predao kandidaturu na 9. mart – dan koji simboliše podele i unutrašnje sukobe što više nikad ne bi smelo da se dogodi u Srbiji.

Do sada su tri predsednička kandidata predali potpise za kandidaturu, nakon čega su i proglešeni za zvanične kandidate za predsednika – Aleksandar Vučić, Saša Janković i Vojislav Šešelj.

Predsednički izbori biće održani 2. aprila, a kandidati imaju rok do 12. marta da predaju potpise birača koji ih podržavaju.

Republička izborna komisija odredila je 8.253 biračka mesta za glasanje na izborima za predsednika Srbiji.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here