Home Izbori Janković: Pobeda Vučića – ukidamo državu, uvodimo dinastiju

Janković: Pobeda Vučića – ukidamo državu, uvodimo dinastiju

65
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1/FoNet

Saša Janković izrazio je uverenje da će pobediti na aprilskim predsedničkim izborima u Srbiji i najavio da će obezbediti vladavinu prava, nezavisne institucije, socijalnu pravdu i poštovanje ljudskih prava. On je za Radio televiziju Srbije rekao i da, u slučaju pobede kandidata vladajuće koalicije Aleksndra Vučića, i „formalno možemo da ukinemo državu i uvedemo dinastiju“ u kojoj se jedan čovek pita o svemu. Prema njegovim rečima, takav poredak je već sada uveden, ali bi Vučićevom pobedom na predsedničkim izborima to bilo i formalno urađeno. Upitan o drugom krugu predsedničkih izbora, Janković je odgovorio da s jedne strane vide sebe, a s druge Vučića i predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Saša Janković izrazio je uverenje da će pobediti na aprilskim predsedničkim izborima u Srbiji i najavio da će obezbediti vladavinu prava, nezavisne institucije, socijalnu pravdu i poštovanje ljudskih prava.

On je za Radio televiziju Srbije rekao i da, u slučaju pobede kandidata vladajuće koalicije Aleksndra Vučića, i „formalno možemo da ukinemo državu i uvedemo dinastiju“ u kojoj se jedan čovek pita o svemu. Prema njegovim rečima, takav poredak je već sada uveden, ali bi Vučićevom pobedom na predsedničkim izborima to bilo i formalno urađeno.

Upitan o drugom krugu predsedničkih izbora, Janković je odgovorio da s jedne strane vide sebe, a s druge Vučića i predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

„S jedne strane vidim moju malenkost, a s druge strane Vučića i Šešelja“ rekao je on, dodavši da građani treba da znaju da će se on kao predsednik Srbije sprovoditi stvarnu politiku mira i stabilnosti a ne „pospešivanje sukoba“.

Janković je ocenio i da će posle pobede na predsedničkim izborima, uprkos „nefer uslovima“, i posle Vučićevog poraza, u Srbiji doći do ozbiljnih političkih promena.

„Ovo je toliko nemoguća misija i nefer borba da ću pobediti…. to , negde iz stomaka osećaju i građani“, rekao je on.

Janković je odbacio navode da je on predsednički kandidat „kruga dvojke“ – najstrožeg centra Beograda, a tu tvrdnju je nazvao „još jednom od manipulacija vlasti“.

„Češće idem u Prijepolje, Priboj i Loznicu nego u ‘krug dvojke’.., a to je još jedna od manipulacija vlasti koja potcenjuje ljude i koja misli da ucenama i lažima može da im zatvori i oči i uši“, rekao je on.

Janković je rekao i da će biti predsednik svih građana, a ne stranaka, i da oni koji budu glasali za njega, neće imati više prava od ostalih. Janković je istakao da insistira na nepartijskom karakteru funkcije šefa države, i da će tako raditi kao predsednik Srbije.

„Predsednik ne može da kaže: ‘Ja imam stranku i radiću kako stranka kaže’, …već mora da vodi državu u interesu svih građana koji moraju da znaju sva svoja prava“, rekao je on.

Janković je naglasio i da predsednik Republike treba da izražava državno jedinstvo i da mora da bude pođednako blizak svim legitimnim poltičkim opcijama.

„Zalagaću se za državu u kojoj će državni organi raditi u skladu sa zakonima i Ustavom .. ako je sud nezavisan. niko ne može da radi u njegovo ime, ako je zaštitnik građana nezavisan, niko ne može da radi u njegovo ime…“, objasnio je on.

Janković je naglasio da je Srbiji potreban takav poredak u kojem će se zakoni pođednako odnositi na sve, „i po danu i po noći, i u Beogradu i u Čačku“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here