Home Izbori Pastor Vučiću: Želim da znaš…

Pastor Vučiću: Želim da znaš…

70
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Lider SVM Ištvan Pastor je rekao da je kandidat te stranke, ali i velikog broja vojvođanskih Mađara na izborima za predsednika Srbije Aleksandar Vučić.

On je Vučiću u ličnom obraćanju na predizbornom mitingu u Subotici poručio – učinićemo sve da budeš predsednik Srbije i svih njenih građana.

„Želim da znaš – učinićemo sve da budeš predsednik Srbije i svih njenih građana. Ne činimo to samo zbog prijateljstva koje smo izgradili u proteklom peridou već iz ubeđenja da ceš biti dobar predsednik Republike“, poručio je Pastor Vučiću.

Vojvođanska mađarska zajednica je mala, rekao je Pastor ali i podvukao da je ponosna, na prošlost, na ubeđenja i na snagu da razmišlja o svojoj budućnosti.

„Srbiju doživljavamo kao sopstvenu domovinu i iz tog razloga nam uopšte nije svejedno šta će se sa njom dešavati“, rekao je Pastor koji je i predsednik skupštine Vojvodine.

Kako je naveo, njegovi sunarodnici žele da u partnerskom odnosu grade zajedničku budućnost, jer se nalaze kod kuće, na sopstvenoj zemlji i, za razliku od nekih drugih država, ovde mogu da govore slobodno svojim jezikom i ponosno da neguju različitost.

Upravo zbog te slobode i različitosti svoje obraćanje nastavio je na maternjem jeziku.

On je rekao i da mu neki prebacuju da je odluku o podršci Vuciću doneo iz poltronstva zaboravljajući prethodne decenije.

„Nisam poltron, vodim računa o zajedničkom interesu“, rekao je Pastor i dodao da što se tiče prošlosti „svako ima svoju prošlost, a ona je za istoričare“.

Danas razgovaramo o sadašnjosti i budućnosti, primetio je, te poručio da je za njih sutrašnjica mir, sigurnost, razvoj mađarskosrpskih odnosa…

„Iz tog razloga ćemo učiniti sve da Aleksandar Vučić u prvom krugu bude predsednik Srbije“, poručio je Pastor.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here