Home Izbori RIK proglasio kandidaturu Saše Jankovića za predsednika

RIK proglasio kandidaturu Saše Jankovića za predsednika

112
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Republička izborna komisija proglasila je Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Srbije na izborima raspisanim za 2. april. RIK je na sednici utvrdio da su pravno valjana 17.134 potpisa podrške Jankoviću. U nedelju, sat posle ponoći, RIK-u je bilo predato 17.866 potpisa građana koji su podržali kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije.


Beograd — Republička izborna komisija proglasila je Sašu Jankovića za kandidata za predsednika Srbije na izborima raspisanim za 2. april.

RIK je na sednici utvrdio da su pravno valjana 17.134 potpisa podrške Jankoviću.

U nedelju, sat posle ponoći, RIK-u je bilo predato 17.866 potpisa građana koji su podržali kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije.

Prvi predsednički kandidat koga je proglasila RIK je Aleksandar Vučić, sa 56.516 pravno valjanih potpisa građana.

Spiskovi sa potpisima građana koji podržavaju Jankovićevu kandidaturu doneti su u kutijama sa natpisom „Ljudi koje čekamo smo mi“.

Predao ih je bivši selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković, ispred Grupe građana „Za Srbiju bez straha“, koji je rekao da je predato tačno 17.866 potpisa građana.

Janković je 7. februara podneo ostavku na mesto zaštitnika građana i zvanično otpočeo svoju kampanju za predsedničke izbore.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here