Home Izbori Radulović: Uslovi nisu jednaki za sve, problem sa notarima

Radulović: Uslovi nisu jednaki za sve, problem sa notarima

89
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Smederevo — Lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je da je zadovoljan prilivom glasova građana za kandidaturu ali i da postoji ozbiljan problem sa notarima. Radulović je novinarima u Smederevu rekao da je „očigledno da pravila i uslovi nisu jednaki za sve“ i objasnio da je prvog dana skupljanja potpisa pokret „Dosta je bilo“ imao dva notara a drugog dana 12 notara, ali samo za deo radnog vremena. On je procenio da za dan notar može da overi do 200 potpisa, a oni koji za dan imaju više hiljada glasova „znači da imaju privilegije, odnosno da imaju više notara“. Radulović je naglasio da će, „naravno skupiti potpise“ i objasnio da je „kampanja referendum protiv Aleksandra Vučića“.

Smederevo — Lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je da je zadovoljan prilivom glasova građana za kandidaturu ali i da postoji ozbiljan problem sa notarima.

Radulović je novinarima u Smederevu rekao da je „očigledno da pravila i uslovi nisu jednaki za sve“ i objasnio da je prvog dana skupljanja potpisa pokret „Dosta je bilo“ imao dva notara a drugog dana 12 notara, ali samo za deo radnog vremena.

On je procenio da za dan notar može da overi do 200 potpisa, a oni koji za dan imaju više hiljada glasova „znači da imaju privilegije, odnosno da imaju više notara“.

Radulović je naglasio da će, „naravno skupiti potpise“ i objasnio da je „kampanja referendum protiv Aleksandra Vučića“.

„Kampanja nije za jednog, drugog ili petog kandidata, nego je zaista referendum protiv Vučića… Mi to nismo birali nego je Vučić tako napravio medijskim mrakom i načinom na koji vodi državu. Zato sada vodimo medijsku trku jer smo videli da ova dva kandidata (Vuk Jeremić i Saša Janković) koji su trčali do sada nisu u stanju da animiraju biračko telo i pretila je pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu“, rekao je on.

Radulović je rekao da bi pobeda Vučića značila još pet godina mraka u Srbiji i dodao da je cilj „Dosta je bilo“ da to spreči.

On je dodao da „istrošeni političari“ smanjuju izlaznost jer su glasači nepoverljivi i uzdržani.

„Naš cilj nije fotelja na Andrićevom vencu, naš cilj je da pobedimo Vučića. A to možemo samo ako dođemo do drugog kruga jer je Vučiću znatno pala podrška. Biračko telo je uzdržano, apstinencija je velika, čak i među našim glasačima, pogotovu kada je trka sa više kandidata, jer glasači ne veruju da je promena moguća“, zaključio je Radulović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here