Home Izbori Popović: Potrebna promena vlasti i politike

Popović: Potrebna promena vlasti i politike

73
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: N1

Budući predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović ocenio je da su neuspesi vlasti Srpske napredne stranke očigledni i da je potrebna i promena vlasti i promena politike. „Rezultati vlasti SNS su drastično lošiji nego što su bili rezultati vlasti DSS. Kao bivši atletski reprezentativac, dobro znam da posle svake trke na semaforu ostaje rezultat, a rezultat je lako vidljiv i u politici“, rekao je kandidat DSS ispred beogradske Arene, uoči finalnog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u atletici u Beogradu. Popović je uporedio ekonomske pokazatelje od 2012. do 2017. godine sa podacima iz perioda od 2004. do 2008. godine, kada je okosnicu vlasti činila Demokratska stranka Srbije.

Budući predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović ocenio je da su neuspesi vlasti Srpske napredne stranke očigledni i da je potrebna i promena vlasti i promena politike.

„Rezultati vlasti SNS su drastično lošiji nego što su bili rezultati vlasti DSS. Kao bivši atletski reprezentativac, dobro znam da posle svake trke na semaforu ostaje rezultat, a rezultat je lako vidljiv i u politici“, rekao je kandidat DSS ispred beogradske Arene, uoči finalnog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u atletici u Beogradu.

Popović je uporedio ekonomske pokazatelje od 2012. do 2017. godine sa podacima iz perioda od 2004. do 2008. godine, kada je okosnicu vlasti činila Demokratska stranka Srbije.

„Jasno je da je rast bruto društvenog proizvoda tokom pet godina vlasti SNS 10 puta manji od rasta BDP-a koji je ostvarivan za vreme vlasti DSS. Tada je u Srbiji bilo zaposleno 100.000 ljudi više nego što ih je zaposleno sada, a prosečna plata u evrima bila je 15 odsto viša nego što je danas“, rekao je Popović.

On je dodao da to pokazuje da su potrebne promene u zemlji.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here