Home Izbori Obradović: Pozivam Vučića na televizijski duel

Obradović: Pozivam Vučića na televizijski duel

96
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Čačak — Lider Dveri Boško Obradović koji je najavio predsedničku kandidaturu pozvao je predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića na televizijski duel.

Kako kaže, Vučić na to neće pristati.

„Ja vam sad kažem da Vučić neće smeti da izađe ni na jedan direktan televizijski duel u ovim predsedničkim izborima. Ja ga direktno prozivam i tvrdim da je on najobičnija politička kukavica. Pobeći će od pitanja koja su mu neugodna – šta radi njegov brat, čime se bave njegovi kumovi, šta stoji iza Savamale i Beograda na vodi. Kakvi su to izbori ako nemate debate i direktno sučeljavanje kandidata“, rekao je Obradović novinarima u Čačku.

Nakon što je potpisao svoju kandidaturu za predsednika u prostorijama Dveri u Čačku, Obradović je ocenio da će biti drugog kruga predsedničkih izbora i da duboko veruje u ulazak u drugi krug.

„Uveren sam da Vučić ne može da pobedi u prvom krugu bez izborne krađe i bez totalnog zatvaranja medija“, rekao je Obradović.

On je rekao da Vučić nije ispunio nijedno predizborno obećanje i da je slika njegove vlasti „foliranje, glumatanje, pozorišne predstave, lažna obećanja, lažni statistički podaci i tortura nad građanima“.

Ponovio je da je obaveza svakog zaposlenog u javnim preduzećima da skupi 20 potpisa za Vučića ili će izgubiti posao.

Obradović je rekao da je siguran da građani hoće nekog novog na političkoj sceni, nekoga ko nije kupio diplomu, ko nema afere iza sebe, ko nije kompromitovan ni korumpiran i ko predstavlja novu snagu i novu ideju.

On je ocenio da ostali predsednički kandidati ne predstavljaju nove političare u Srbiji i da su svi već bili u vlasti ili raznim kombinacijama sa vlastima.

Obradović je istakao da je prava opozicija vlasti, za razliku od Vojislava Šešelja koji je, prema njegovim rečima, „opozicioni kandidat za račun Aleksandra Vučića“ i da za razliku od predsedničkih kandidata Vuka Jeremića i Saše Jankonvića, nije za nastavak evropskih intregracija koje je ocenio kao pogubne.

Dveri su u Čačku počele prikupljanje potpisa za Obradovićevu predsedničku kandidaturu. Prema njihovim podacima, potpisi se skupljaju u više od 70 gradova i opština u Srbiji u kojima je za 24 sata sakupljeno oko 5.000 potpisa.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here