Home Izbori Obradović: Performans Vučića i Šešelja u Skupštini

Obradović: Performans Vučića i Šešelja u Skupštini

87
0
Dveri - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, ocenio je danas da se u Skupštini Srbije čuo glas evroskepticizma i evrorealizma i da je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini došla u Srbiju da kaže da je EU propala. Srbija je dobila najznačajniju političku snagu evrskepticizma i evrorealizma i kao kandidat Dveri donosim na scenu najmoderniju i najvažniju političku ideju Evrope posle raspada EU, izjavio je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. Unija se raspada na naše oči, dolazi vreme posle EU, koja je nezamisliva bez strateške saradnje sa Rusijom, smatra Obradović.

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, ocenio je danas da se u Skupštini Srbije čuo glas evroskepticizma i evrorealizma i da je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini došla u Srbiju da kaže da je EU propala.

Srbija je dobila najznačajniju političku snagu evrskepticizma i evrorealizma i kao kandidat Dveri donosim na scenu najmoderniju i najvažniju političku ideju Evrope posle raspada EU, izjavio je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Unija se raspada na naše oči, dolazi vreme posle EU, koja je nezamisliva bez strateške saradnje sa Rusijom, smatra Obradović.

Beograd i Srbija, ocenio je Obradović, treba da budu temelj buduće saradnje Evrope i Rusije.

Mogerini je došla da nam saopšti da nema ništa od EU i da se ne nadamo ulasku Srbije u EU, ali neće ona reći to tim rečima, dodao je on.

Unija i naše vlasti nas lažu 16 godina, koliko godina i decenija treba da traje put u EU i šta još da žrtvujemo, upitao je on.

Srbija vam više ne veruje, birokratama, komesarima – lažete, pritiskate, ucenjujete 16 godine, rekao je Obradović, dok su poslanici Dveri držali transparente „Srbija ne veruje Briselu“.

Imali smo i interesantan performans Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije, dogovor da Šešelj glumi protivljenje Mogerini, a da Vučić objašnjava da je jedini granat EU u Srbiji, rekao je Obradović.

On želi da dobije čestitku iz Briselu tri sata pre zatvaranje birališta u Srbiji, kao što je bio slučaj sa Tomislavom Nikolićem 2012. godine

Ja im nudim sve suprotno Aleksandru Vučiću, očuvanje Kosova i Metohije, prekid pregovora sa EU, okretanje Rusiji, porodičnu politiku, rekao je Obradović.

Obradović je ocenio da je Aleksandar Vučić glavni faktor nestabilnosti u Srbiji i da je bilo „dosta priča, glumatanja“ da stabilnost države ugrožavaju poslanici koji žele da rade.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here