Home Izbori „Naravno da se razlikuju birač SNS i SPS, ali…“

„Naravno da se razlikuju birač SNS i SPS, ali…“

116
0
Branko Ružić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Nisam neko ko prihvata tezu da živimo u jednoumlju i naravno da postoje razlike birača SPS i SNS, ali im je zajednički interes Srbija, kaže Branko Ružić iz SPS. Govoreći u Kažiprstu o predstojećim izborima, Ružić je rekao da Aleksandar Vučić na poziciji predsednika najbolje može da predstavlja politiku koju vodi Srbija. „Naravno da mislim da SPS treba da ima kandidata, ali smo otvorili vrata za razgovore o zajedničkom kandidatu i rekli ko je jedini trenutno prihvatljiv“, kaže Ružić. Kako je objasnio, „sviđalo se to nekome ili ne“, Aleksandar Vučić je trenutno najjači političar i čovek koji može da predstavlja politiku koju Srbija vodi.

Beograd — Nisam neko ko prihvata tezu da živimo u jednoumlju i naravno da postoje razlike birača SPS i SNS, ali im je zajednički interes Srbija, kaže Branko Ružić iz SPS.

Govoreći u Kažiprstu o predstojećim izborima, Ružić je rekao da Aleksandar Vučić na poziciji predsednika najbolje može da predstavlja politiku koju vodi Srbija.

„Naravno da mislim da SPS treba da ima kandidata, ali smo otvorili vrata za razgovore o zajedničkom kandidatu i rekli ko je jedini trenutno prihvatljiv“, kaže Ružić.

Kako je objasnio, „sviđalo se to nekome ili ne“, Aleksandar Vučić je trenutno najjači političar i čovek koji može da predstavlja politiku koju Srbija vodi.

Na pitanje o tome da li će SPS sada tražiti premijersko mesto, Ružić je govorio o dogovoru u vladajućoj koaliciji, strateškim ciljevima, ali je ponovio da smatra da je dobro za Srbiju da „SPS još dominantnije ima uticaj na društvena dešavanja“.

Ipak, on nije dao direktan odgovor, rekavši da je Ivica Dačić već bio premijer u ovoj koaliciji, da nikada nije „javno izrazio želju da se vrati na to mesto“, ali i da ne bi trebalo sve predstavljati kao trgovinu.

„Zašto bismo tražili premijersko mesto? Nije to trgovina, a svi priželjkuju da se sve svede na pilićarsku trgovinu. Zašto je premijersko mesto ta dominantnija uloga o kojoj pričamo?“, rekao je Ružić.

Osvrćući se na rečenicu da „Ružić ne iskače, jer je namiren“, rekao je da smatra da ne bi trebalo da vlada jednoumlje, jer se onda „ne razmišlja dovoljno“.

„Naravno da se razlikuju prosečan birač SNS i SPS, i ideološki i kulturološki i na mnoge druge načine, ali je zajednički interes i njih i njihove dece Srbija“, rekao je Ružić.

On je odbacio i kritike Borisa Tadića, koji je rekao da je Dačić talac Vučićevih fioka, rekavši da za njega „ni rodbina ne bi glasala“ i da nisu SPS i Dačić nestali sa scene, već Tadić i njegova stranka.

Na kraju, rekao je da je time što je započeto prolećno zasedanje u Skupštini poštovan zakonski i ustavni okvir.

„Dostojanstvo parlamenta se brani i ponašanjem u njemu, a Raduloviću nedostaje samo sombrero da nastavi da ga obesmišljava sviranjem“, rekao je Ružić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here