Home Lokalni izbori Jeremić počeo predizbornu kampanju na Kosovu

Jeremić počeo predizbornu kampanju na Kosovu

81
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Federika Mogerini boravi u zvaničnoj poseti Beogradu. Tokom obraćanja u Skupštini, Mogerini je pričala o evrointegracijama, dok su tokom njenog govora sve vreme poslanici SRS skandirali „Srbija Rusija, ne treba nam Unija.“ Predsednicki kandidat Vuk Jeremić počeo je svoju predizbornu kampanju posetom Kosovu, rečeno je Beti u timu Vuka Jeremića. Kako je navedeno, Jeremić je u Pećkoj patrijaršiji razgovarao sa igumanijom Haritinom.


Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Federika Mogerini boravi u zvaničnoj poseti Beogradu. Tokom obraćanja u Skupštini, Mogerini je pričala o evrointegracijama, dok su tokom njenog govora sve vreme poslanici SRS skandirali „Srbija Rusija, ne treba nam Unija.“

Predsednicki kandidat Vuk Jeremić počeo je svoju predizbornu kampanju posetom Kosovu, rečeno je Beti u timu Vuka Jeremića.

Kako je navedeno, Jeremić je u Pećkoj patrijaršiji razgovarao sa igumanijom Haritinom.

eremić je posle posete rekao da u Pećka patrijaršija predstavlja jedan od kamena temeljaca srpske kulture i tradicije i da je vekovima bila svedok sjajnim, svetlim, slavnim ali i teškim trenucima srpske istorije.

„Ovo je jedan od teških trenutaka kada moramo biti jedinstveni i kada moramo biti čvrsti u našim opredeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem – znanjem sveta, ali i znanjem o tome ko smo i odakle potičemo, zaštitimo svoje nacionalne interese“, rekao je Jeremić.

Jeremić kampanju nastavlja sutra predizbornom konvencijom u Čačku.

Prema nezvaničnim najavama, Jeremić je trebalo danas da u Beogradu da sastane sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Na tom sastanku bili su predsednički kandidat Saša Janković, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here