Home Izbori Tadić: Nije realno da Vučić pobedi u prvom krugu

Tadić: Nije realno da Vučić pobedi u prvom krugu

121
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: N1

Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije realno da predsednik Srpske napredne stranke i aktuelni premijer Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora. „I vlast je toga svesna i zato plasira priču o svojoj snazi upravo da bi stvaranjem takve percepcije nadomestila njen nedostatak. Vučićev ulazak u drugi krug bi već bio njegov poraz i početak kraja ove vlasti“, rekao je Tadić za list „Danas“ od četvrtka. On je dodao da Vučić nije podržao aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je svestan da vrlo lako može izgubiti na predstojećim predsedničkim izborima i da vlast na čijem je čelu „nije iznedrila nijednog lidera ili kvalitetnog političara“ i da su „svi oko njega samo marionete“.

Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije realno da predsednik Srpske napredne stranke i aktuelni premijer Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

„I vlast je toga svesna i zato plasira priču o svojoj snazi upravo da bi stvaranjem takve percepcije nadomestila njen nedostatak. Vučićev ulazak u drugi krug bi već bio njegov poraz i početak kraja ove vlasti“, rekao je Tadić za list „Danas“ od četvrtka.

On je dodao da Vučić nije podržao aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je svestan da vrlo lako može izgubiti na predstojećim predsedničkim izborima i da vlast na čijem je čelu „nije iznedrila nijednog lidera ili kvalitetnog političara“ i da su „svi oko njega samo marionete“.

„U takvim okolnostima morao je ne samo lično da se kandiduje, već da iza njega stanu sve stranke vlasti. To je najbolji pokazatelj nivoa straha i panike vlasti od poraza na predstojećim izborima“, rekao je Tadić.

On je ocenio i da lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić podržava Vučićevu kandidaturu jer je „politički talac Vučićevih fioka“, odnosno da se „u fiokama“ nalaze rezultati istrage protiv Dačića.

Upitan o tome zbog čega opozicija nije uspela da ima jednog predsedničkog kandidata, Tadić je rekao da je to tako zbog toga što Vuk Jeremić i Saša Janković nisu napravili dogovor, a ne zbog sujete stranačkih lidera.

On je dodao da su oba kandidata dobra i da veruje da će cela opozicija u drugom krugu stati iza jednog od njih dvojice.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here