Home Izbori Gojković: Ako bude hitno, možemo da održimo vanredne sednice

Gojković: Ako bude hitno, možemo da održimo vanredne sednice

101
0
Maja Gojković - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će danas pre raspisivanja izbora imati još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi utvrdila tačan datum raspisivanja predsedničkih izbora. „Još jedan sastanak ću imati sa pravnim timom da vidim kada sve mogu da raspišem izbore i za koje datume. Za nekoliko sati će biti to tačno definisano. U 13 časova ću datum saopštiti javnosti“, rekla je Gojković za RTS. Na pitanje da li će možda izborna kampanja trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će danas pre raspisivanja izbora imati još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi utvrdila tačan datum raspisivanja predsedničkih izbora.

„Još jedan sastanak ću imati sa pravnim timom da vidim kada sve mogu da raspišem izbore i za koje datume. Za nekoliko sati će biti to tačno definisano. U 13 časova ću datum saopštiti javnosti“, rekla je Gojković za RTS.

Na pitanje da li će možda izborna kampanja trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana.

Ona je povodom odluke da parlament ne zaseda dok se ne završe predsednički izbori rekla da postoji mogućnost da se, ako bude nešto hitno, održi i neka vanredna sednica.

Prolećno zasedanje Skupštine Srbije juče je počelo, ali je odredjena pauza još tokom utvrdjivanja dnevnog reda sednice sve dok ne prodju predsednički izbori.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here