Home Izbori Radulović: I Beli da se kandiduje podigao bi izlaznost

Radulović: I Beli da se kandiduje podigao bi izlaznost

85
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Povećanje izlaznosti i sprečavanje krađe mogu dovesti do poraza kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, navodi lider DjB Saša Radulović.

Radulović je za televiziju Vojvodine rekao i da će predsednički izbori imati referendumski karakter i da je njihov cilj, za DjB, pobeda nad Vučićem.

Radulović je ponovio da je neophodno da se Vuk Jeremić i Saša Jankovića dogovore da jedan od njih bude kandidat demokratske opozicije i da će DjB, ukoliko do toga ne dođe, 4. marta izaći sa svojim kandidatom.

On je rekao i da bi, u tom slučaju, tri kandidata doprinela većoj izlaznosti birača koji bi inače apstinirali, a kojih je po istraživanja DjB skoro 50 odsto.

Radulović je ocenio i da Janković i Jeremić nisu motivisali građane da u velikom broju izađu na izbore a da bi, više kandidata to moglo da uradi.

On je u tom kontekstu ocenio i kandidaturu lidera Dveri Boška Obradovića, za koga je rekao da će „podići izlaznost“.

„Da se kandiduje Beli iz Mladenovca (Luka Maksimović, 24), alijas Beli Preletačević, koji je s drugarima osvojio 20 odsto glasova na lokalnim izborima u Mladenovcu) i on bi motivisao određenu grupu mladih apstinenata da izađu na izbore“, rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima, Vučiću je u odnosu na izbore u aprilu 2016, kada je imao oko 40 odsto podrške građana sada popularnost pala na oko 30 odsto.

„Pad popularnosti je praćen i rastom apstinencije među biračima i to odgovara Vučiću“, rekao je Radulović.

On je ponovio i da je cilj DjB na predsedničkim izborima pobeda nad Vučićem a ne spašavanje opoziconih stranaka.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here