Home Izbori DS: Vučić odustao od izbora jer se plaši gubitka vlasti

DS: Vučić odustao od izbora jer se plaši gubitka vlasti

102
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Demokratska stranka ocenila je da je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić zbog straha od gubitka vlasti odustao od vanrednih parlamentarnih izbora. Ta stranka je u saopštenju navela da je po objektivnim statističkim podacima Srbija četvrta najsiromašnija država Evrope „i da je jasno da su parlamentarni izbori više nego potrebni“ Potpredsednica DS Tamara Tripić je navela da je „predsednik DS (Dragan Šutanovac) još pre dva meseca zahtevao ostavku Vučića upravo zbog katastrofalnih posledica rada Vlade“. „Premijer se uplašio i strah se uvukao u SNS zbog činjenice da svakog izbornog ciklusa beleže manje mandata u parlamentu“, oceni je Tripić, a prenela DS.


Beograd — Demokratska stranka ocenila je da je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić zbog straha od gubitka vlasti odustao od vanrednih parlamentarnih izbora.

Ta stranka je u saopštenju navela da je po objektivnim statističkim podacima Srbija četvrta najsiromašnija država Evrope „i da je jasno da su parlamentarni izbori više nego potrebni“

Potpredsednica DS Tamara Tripić je navela da je „predsednik DS (Dragan Šutanovac) još pre dva meseca zahtevao ostavku Vučića upravo zbog katastrofalnih posledica rada Vlade“.

„Premijer se uplašio i strah se uvukao u SNS zbog činjenice da svakog izbornog ciklusa beleže manje mandata u parlamentu“, oceni je Tripić, a prenela DS.

Ona je napomenula da izbori zavise od volje jednog čoveka, uz ocenu da svi vide kako se institucije premijera i predsednika države koriste „u svojevrsnoj trgovini uticaja umesto da rade za građane“.

Vučić je ranije danas rekao da vanredni parlamentarni izbori neće biti održani uporedo s predsedničkim, jer ne postoje razlozi za njihovo održavanje.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here