Home Izbori DJB: Vučić da ne raspisuje izbora za Uskrs ili 1. maj

DJB: Vučić da ne raspisuje izbora za Uskrs ili 1. maj

97
0
djb_srbijaizbori_4

Beograd — Pokret DJB ocenio je da bi raspisivanje izbora u vreme Uskrsa ili za 1. maj, bila „manipulacija i očigledno ometanje građana da iskoriste svoje biračko pravo“. „Upozoravamo Aleksandra Vučića (premijera Srbije) da ne raspisuje izbore na Uskrs ili za prvomajske praznike, ni u prvom ni u drugom krugu, jer bi to bila manipulacija i očigledno ometanje građana da iskoriste svoje biračko pravo“, navedeno je u saopštenju DJB. Dodaje se i da kandidat SNS-a ima podršku od oko 30 odsto u ukupnom biračkom telu i da samo „izbornim kalkulacijama, krađom i kreiranjem uslova da što manje građana koji mu se protive izađe na izbore, može da to pretvori u natpolovičnu većinu“

Beograd — Pokret DJB ocenio je da bi raspisivanje izbora u vreme Uskrsa ili za 1. maj, bila „manipulacija i očigledno ometanje građana da iskoriste svoje biračko pravo“.

„Upozoravamo Aleksandra Vučića (premijera Srbije) da ne raspisuje izbore na Uskrs ili za prvomajske praznike, ni u prvom ni u drugom krugu, jer bi to bila manipulacija i očigledno ometanje građana da iskoriste svoje biračko pravo“, navedeno je u saopštenju DJB.

Dodaje se i da kandidat SNS-a ima podršku od oko 30 odsto u ukupnom biračkom telu i da samo „izbornim kalkulacijama, krađom i kreiranjem uslova da što manje građana koji mu se protive izađe na izbore, može da to pretvori u natpolovičnu većinu“

„Tema ovih izbora je referendum za i protiv Vučića. Vučić je pobediv. Za pobedu je potrebna velika motivisanost i izlaznost opozicionih glasača. Veliku izlaznost i Vučićev poraz na izborima mogu da obezbede i opozicioni kandidati ako se dogovore oko zajedničke strategije i zajedničkog izlaska na izbore“, navedeno je u saopštenju.

DJB je ponovo zatražio da Vučić podnese ostavku na mesto predsednika Vlade i da raspiše vanredne parlamentarne izbore i prvi krug predsedničkih izbora za 23.april.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here