Home Izbori Brnabić: Ne bih se blanko prihvatila funkcije premijera

Brnabić: Ne bih se blanko prihvatila funkcije premijera

141
0
Ana  Brnabić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je da u radu ima ozbiljnu podršku premijera Aleksandra Vučića. Ona je navela da su joj „odrešene ruke“ za mnoge stvari, a ako bi joj bilo ponuđeno mesto predsednika vlade, kaže da se ne bi „blanko prihvatila te funkcije“. „Morala bih da imam pripremni period da se konsultujem šta je i kako urađeno po kojim resorima i bez toga ne bih se blanko prihvatila te funkcije. Na osnovu toga bih procenila da li ja to mogu ili ne mogu da radim“, rekla je Brnabić u intervjuu za „Blic“ od nedelje, odgovarajući na pitanje šta bi uradila da joj stigne ponuda da bude premijer. Brnabić nije želela da ulazi u to ko bi mogao da bude budući premijer, navodeći da je to odluka nekog drugog i da na to nema uticaja.


Beograd — Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je da u radu ima ozbiljnu podršku premijera Aleksandra Vučića.

Ona je navela da su joj „odrešene ruke“ za mnoge stvari, a ako bi joj bilo ponuđeno mesto predsednika vlade, kaže da se ne bi „blanko prihvatila te funkcije“.

„Morala bih da imam pripremni period da se konsultujem šta je i kako urađeno po kojim resorima i bez toga ne bih se blanko prihvatila te funkcije. Na osnovu toga bih procenila da li ja to mogu ili ne mogu da radim“, rekla je Brnabić u intervjuu za „Blic“ od nedelje, odgovarajući na pitanje šta bi uradila da joj stigne ponuda da bude premijer.

Brnabić nije želela da ulazi u to ko bi mogao da bude budući premijer, navodeći da je to odluka nekog drugog i da na to nema uticaja.

Povodom podrške u radu, Brnabić navodi da joj je premijer dao dao vodi ministarski IT savet i da nijednog trenutka nije intervenisao da kaže čime taj savet treba da se bavi.

„Pitao me je samo koliko treba novca iz budžeta za to što hoću da uradim“, kazala je ona.

Brnabić je konstatovala da ne postoji zakonsko rešenje koje će da speči partijsko zapošljavanje, a da promena mentaliteta počinje kada počnete da insistirate na odgovornosti nadležnih.

„To će stopirati i stranačko zapošljavanje jer će taj kada shvati da će ga partijski kadar ili nepotizam lično koštati dobro razmisliti koga će zaposliti“, poručila je Brnabić.

Govoreći o nagradnoj igri sa fiskalnim računima, Brnabić je rekla da premija – stan u Beogradu na vodi nije prazno obećanje i da je sigurna da će ga onaj koji bude srećne ruke i dobiti.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here