Home Izbori Šešelj: Neću u Hag, idem u drugi krug s Vučićem

Šešelj: Neću u Hag, idem u drugi krug s Vučićem

99
0
Vojislav Šešelj - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Lider SRS Vojislav Šešelj je izrazio uverenje da će na predsedničkim izborima ući u drugi krug, zajedno s kandidatom vladajuće koalicije, Aleksandrom Vučićem. „Po pocenama SRS naša politička situacija je povoljna i postoji mogućnost da pobedim Vučića“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare. On je izrazio uverenje da će u prvom krugu predsednički izbora ubedljivo da pobedi kandidate opozicije Vuka Jeremića i Sašu Jankovića. „Onda mi preostaje da se u drugom krugu izbora pozabavim Vučićem“, rekao je Šešelj.

Lider SRS Vojislav Šešelj je izrazio uverenje da će na predsedničkim izborima ući u drugi krug, zajedno s kandidatom vladajuće koalicije, Aleksandrom Vučićem.

„Po pocenama SRS naša politička situacija je povoljna i postoji mogućnost da pobedim Vučića“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On je izrazio uverenje da će u prvom krugu predsednički izbora ubedljivo da pobedi kandidate opozicije Vuka Jeremića i Sašu Jankovića.

„Onda mi preostaje da se u drugom krugu izbora pozabavim Vučićem“, rekao je Šešelj.

On je rekao i da su srpski radikali već počeli predizbornu kampanju i da će intenzivirati sledeće sedmice za kada je najavio prikupljene potpisa za svoju predsedničku kandidaturu.

Šešelj je rekao i da očekuje da će predsednički izbori biti raspisani najkasnije 2. marta a održani u prvoj polovini aprila ove godine.

On je, u političkom kontekstu u vezi sa predstojećim predasedničkim izborima u Srbiji ocenio jučerašnji zahtev Tužilaštva međunarodnog suda u Hagu da mu se poništi oslobađajuću presuda za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

„Oni to rade kako bi destimulisali i odvratili građane Srbije da glasaju za mene na predsedničkim izborima“, rekao je Šešelj.

On je ponovio da ga bilo kakva žalba ili odluka Haškog tribunala ne interesuje: „Više me ne interesuje, ja se tamo više ne vraćam“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here