Home Lokalni izbori Tončev: O ulasku SNS u vlast mogu da pričam samo s Vučićem

Tončev: O ulasku SNS u vlast mogu da pričam samo s Vučićem

106
0
Novica Tončev - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Iako je SPS proglasio kandidata SNS Aleksandra Vučića svojim favoritom za predsednika Srbije, odnosi koalicionih partnera nisu svuda sjajni.

Surdulica je mesto konstantnih sukoba socijalista i naprednjaka, a šef SPS u tom gradu Novica Tončev kaže za Južne vesti da bi o eventualnom ulasku SNS u vlast mogao da razgovara samo sa Vučićem, zbog velikog animoziteta među lokalnim liderima dve partije.

Tončev, koji je i član Predsedništva SPS-a i predsednik lokalne Skupštine, kaže da je u načelu podržana odluka Predsedništva, ali da još nije izvesno kako će „na terenu“ izgledati kampanja za predsedničke izbore zbog neslaganja na lokalu gde je SPS na vlasti, a SNS jedina opozicija.

„Znam samo da onaj kome SPS bude radio kampanju u Surdulici, taj kandidat pobeđuje. Sigurno će nama na jugu biti najteže da ubedimo članove i simpatizere naše stranke“, kaže Tončev.

S obzirom da se u Vranju govori o tome da bi, zbog novih okolnosti i sve čvršće saradnje SNS i SPS na republičkom nivou, socijalisti mogli postati deo vlasti u tom gradu, nameće se pitanje da li bi i u surduličkoj Skupštini moglo da dođe do promena, pa da naprednjaci iz redova opozicije pređu u vlast?

„O tome mogu da razgovaram jedino sa premijerom Vučićem. Sa lokalnim liderima koji izigravaju Vučica u lokalu, a nisu mu dorasli ni do nokata, nema razgovora, jer prvo treba videti u kom pravcu idu odbornici SNS u Surdulici“, kaže Tončev.

Većinu u surduličkoj Skupštini čine socijalisti sa 22, dok je u opoziciji SNS sa 13 odbornika. Ukoliko ipak dođe do saradnje ove dve stranke, u Surdulici će svi biti u vlasti.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here