Home Izbori Jovanović i Ugljanin o daljim zajedničkim aktivnostima

Jovanović i Ugljanin o daljim zajedničkim aktivnostima

96
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsednik LDP Čedomir Jovanović razgovarali su u Beogradu o predstojećim predsedničkim izborima. U saopštenju LDP-a se navodi da su dvojica lidera ponovili deset ranije utvrđenih tačaka za razgovor o svim daljim zajedničkim aktivnostima. To, između ostalog, podrazumeva ubrzano pristupanje Srbije Evropskoj uniji i NATO, demokratizaciju društva i jačanje institucija, konačno rešavanje statusa Kosova uz podršku dogovorenim sporazumima iz Brisela, podršku očuvanju jedinstvene Bosne i Hercegovine, kao i rešavanje problema koji postoje u Sandžaku. Jovanović i Ugljanin smatraju, kako se navodi, da vlast ne želi i ne može da uradi poslove od kojih zavisimo svi i zato se umesto problemima vladajuća koalicija bavi opozicijom.


Beograd — Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsednik LDP Čedomir Jovanović razgovarali su u Beogradu o predstojećim predsedničkim izborima.

U saopštenju LDP-a se navodi da su dvojica lidera ponovili deset ranije utvrđenih tačaka za razgovor o svim daljim zajedničkim aktivnostima.

To, između ostalog, podrazumeva ubrzano pristupanje Srbije Evropskoj uniji i NATO, demokratizaciju društva i jačanje institucija, konačno rešavanje statusa Kosova uz podršku dogovorenim sporazumima iz Brisela, podršku očuvanju jedinstvene Bosne i Hercegovine, kao i rešavanje problema koji postoje u Sandžaku.

Jovanović i Ugljanin smatraju, kako se navodi, da vlast ne želi i ne može da uradi poslove od kojih zavisimo svi i zato se umesto problemima vladajuća koalicija bavi opozicijom.

Zbog togam snatraju Jovanović i Ugljanin, opozicija nema pravo na isto ponašanje, već mora kandidovati politiku koja bi u budućnosti bila konkurentna onome što radi aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Naveli su i da će LDP i SDA za ove ideje tražiti podršku onog dela društva koje razume da su ovi izbori pred nama prilika da se definišu poslovi koje ćemo raditi zajedno posle kampanje, kao i šansa za dalju afirmaciju ideje o modernoj građanskoj Srbiji.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here