Home Izbori Tadić: Nikolićevo odustajanje rezultat trgovine

Tadić: Nikolićevo odustajanje rezultat trgovine

90
0
SDS - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da je odluka aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Niklića da ne bude predsednički kandidat rezultat trgovine. Kako kaže, to nije rezultat političkog dogovora sa Aleksandrom Vučićem.“Da je zaista u pitanju dogovor i da ne postoji raskol unutar vladajuće stranke, ne bismo svedočili javnim ‘pretnjama’ kandidaturom Tomislava Nikolića svih prethodnih dana. Međutim, celokupna javnost je svedok toga da sve što Nikolić i Vučić kažu danas već sutra mogu poreći“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi. Prema njegovim rečima, do sada su građane obmanjivali o boljem životu i plašili ih državnim udarima i bezbednosnim pretnjama, a sada im troše energiju i na sopstvene sukobe, istovremeno ih obmanjujući postojanjem neverovatnog sklada unutar vladajuće stranke.

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da je odluka aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Niklića da ne bude predsednički kandidat rezultat trgovine.

Kako kaže, to nije rezultat političkog dogovora sa Aleksandrom Vučićem.

„Da je zaista u pitanju dogovor i da ne postoji raskol unutar vladajuće stranke, ne bismo svedočili javnim ‘pretnjama’ kandidaturom Tomislava Nikolića svih prethodnih dana. Međutim, celokupna javnost je svedok toga da sve što Nikolić i Vučić kažu danas već sutra mogu poreći“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, do sada su građane obmanjivali o boljem životu i plašili ih državnim udarima i bezbednosnim pretnjama, a sada im troše energiju i na sopstvene sukobe, istovremeno ih obmanjujući postojanjem neverovatnog sklada unutar vladajuće stranke. On je rekao da se ne radi o odluci da „dižu zajedno Srbiju iz pepela“, da rešavaju pitanje mira i stabilnosti u regionu, da rade na razvoju zemlje, već isključivo o raspodeli funkcija, novca i ličnih interesa.

„Radi se o brutalnoj trgovini i svim principima koji iz toga proističu. I da ne bude zabune, radi se o raspodeli onoga što pripada građanima Srbije, a ne njima lično, iako se već pet godina ponašaju kao da je Srbija njihovo lično vlasništvo“, rekao Tadić.

On je dodao da je sada očigledno da je vladajuća stranka pod sloganom „Ujedinjeni možemo sve“ bila ujedinjena samo oko ličnih interesa i uništavanja svega onoga što predstavljaju građanima kao razlog njihovog dogovora.

„Upravo zbog toga je ova vlast nestabilna, jer dogovori bazirani na ličnim i finansijskim interesima mogu biti poništeni svakog trenutka. Srbija i njeni građani su taoci njihovih ‘dogovora’ i zato moraju biti poraženi na predstojećim izborima“, dodao je Tadić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here