Home Izbori Ako ne bude zajedničkog kandidata, i DJB će imati svog

Ako ne bude zajedničkog kandidata, i DJB će imati svog

85
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Ako se Saša Janković i Vuk Jeremić ne dogovore o zajedničkom opozicioonom kandidatu na predsedničkim izborima, i Pokret Dosta je bilo će imati svog kandidata. „To je bolji kandidat od obojice“, rekao je lider Pokreta Saša Radulović na konferenciji za novinare, ali nije želeo da odgovori na pitanje ko je to. Navodi da će to biti neko iz Pokreta i kaže da će se o tome odlučivati na Skupštini 4. marta. On je naveo da je razgovarao sa obojicom kandidata – i sa Sašom Jankovićem i sa Vukom Jeremićem, ali da do dogovora nije došlo.

Beograd — Ako se Saša Janković i Vuk Jeremić ne dogovore o zajedničkom opozicioonom kandidatu na predsedničkim izborima, i Pokret Dosta je bilo će imati svog kandidata.

„To je bolji kandidat od obojice“, rekao je lider Pokreta Saša Radulović na konferenciji za novinare, ali nije želeo da odgovori na pitanje ko je to.

Navodi da će to biti neko iz Pokreta i kaže da će se o tome odlučivati na Skupštini 4. marta.

On je naveo da je razgovarao sa obojicom kandidata – i sa Sašom Jankovićem i sa Vukom Jeremićem, ali da do dogovora nije došlo.

„Glavna tema za izbore je pobeda, tj. prilika da se pobedi Vučić i da se spreči pet godina mraka ako pobedi“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, sadašnja situacija je takva da Vučić pobeđuje u prvom krugu, jer kandidati nisu uspeli da animiraju biračko telo. „Birači ne veruju da je pobeda moguća.“

Pokret Dosta je bilo to neće dozvoliti, naglašava on i dodaje da postoji samo jedna strategija da se to spreči a to je da postoji jedan kandidat opozicije – onaj koji zastupa crvene linije politike i koji ima šanse da pobedi.

„Ako se Jeremić i Janković ne dogovore do raspisivanja izbora, mi ćemo izaći sa našim kandidatom i to će desiti 4. marta“, naglasio je Radulović dodajući da je cilj te kampanje da natera kandidate da se dogovore.

Trka tri kandidata, kako ističe, treba da traje 10 dana pred izbore, a onda bi dva kandidata trebalo da odustanu i da ostane onaj koji može de pobedi.

Isforsiraćemo jednog zajedničkog kandidata, jer je cilj ovih izbora pobeda, naglasio je lider Pokreta Dosta je bilo.

On je istakao da glasači DJB – njih 40 odsto podržava Jankovića ,a 40 procenata je za Jeremića.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here