Home Izbori Jeremić: Vučić zloupotrebio državne resurse za svoj spot

Jeremić: Vučić zloupotrebio državne resurse za svoj spot

102
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: N1/ FoNet

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj i budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Gornjem Milanovcu da je premijer Srbije Aleksandar Vučić zloupotrebio državne resurse da bi snimio predizborni spot u avionu i naglasio da diktatori imaju tendenciju da sebe izjednačavaju sa državom i narodom. „Mene pitaju koliko trošim na kampanju. Pa sve što je potrošeno do sada koštalo je manje od iznajmljivanja aviona, ako ga je uopšte platio. A, možda ga nije platio, možda je Er Srbija naterana da mu da avion. Što je verovatno slučaj“, istakao je Jeremić, saopštio je njegov izborni tim. „Vučić glumi u spotu, glumi na konferencijama za novinare, glumi u vladi. On samo glumi. Da mu damo Oskara za sporednu ulogu i da ga pošaljemo u istoriju“, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima Gornjeg Milanovca.


Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj i budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras u Gornjem Milanovcu da je premijer Srbije Aleksandar Vučić zloupotrebio državne resurse da bi snimio predizborni spot u avionu i naglasio da diktatori imaju tendenciju da sebe izjednačavaju sa državom i narodom.

„Mene pitaju koliko trošim na kampanju. Pa sve što je potrošeno do sada koštalo je manje od iznajmljivanja aviona, ako ga je uopšte platio. A, možda ga nije platio, možda je Er Srbija naterana da mu da avion. Što je verovatno slučaj“, istakao je Jeremić, saopštio je njegov izborni tim.

„Vučić glumi u spotu, glumi na konferencijama za novinare, glumi u vladi. On samo glumi. Da mu damo Oskara za sporednu ulogu i da ga pošaljemo u istoriju“, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima Gornjeg Milanovca.

Jeremić je rekao da mnogi danas sa zlobom sećaju i pominju DOS i njega nazivaju “dosovskim kandidatom”, a “danas je mnogo više ljudi iz DOS-a koji su bliski saradnici Aleksandra Vučića, nego što ih je u ovoj sali”.

„Pomenuli ste Mlađana Dinkića. Njegov šef kabineta i desna ruka, danas je šef kabineta Aleksandra Vučića i njegova desna ruka. Udarna pesnica i ideolog G17 Plus Zorana Mihajlović, danas je potpredsednica ove vlade. Pitate me za privatizacije u vladi DOS, time se bavio Siniša Mali koji je gradonačelnik Beograda i udarna pesnica ne samo Savamale“, rekao je Jeremić.

Povodom Vučićeve izjave „ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili“, Jeremić je rekao da svi diktatori imaju tendenciju da izjednačavaju sebe i svoje interese sa državom i interesima naroda.

Jeremić je dodao da je uoči predsedničkih izbora mnogo važnije pitanje, od svih koja se dnevno nameću javnosti, da li će građani glasati za Vučića ili ne.

„Bombarduju vas sa svim ostalim pitanjima, pokušavaju da razvodne situaciju – da li će biti Toma ili ne, hoće li biti parlamentarnih izbora, hoće li neka stranka da podrži nekoga, hoće li biti više kandidata. Vučić bi tako da zamagli činjenicu da su ovi izbori referendum, jer na referendumu gubi. Ovo je referendum“, istakao je Jeremić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here