Home U fokusu Izbori još nisu raspisani, a predizborni spotovi se „vrte“

Izbori još nisu raspisani, a predizborni spotovi se „vrte“

114
0
Predsednička stolica - Srbija izbori
Foto: Politika

Sa kim i na koji način komuniciraju predizborni spotovi koji su se pojavili na društvenim mrežama i šta su njihove poruke? Dok su mišljenja građana podeljena, struka kaže da je pred nama kampanja za koju se i pre početka izdvaja mnogo novca i koja će biti sve agresivnija.

Izbori se bliže iako još nema datuma održavanja – nagoveštavaju spotovi predsedničkih kandidata. Tek retki ih nisu primetili na društvenim mrežama, a najveći broj građana komentariše samo jedan – spot Aleksandra Vučića.

„Dolazim iz dijaspore i to gledam malo drugačijim očima nego ovi žitelji ovde. Ja mislim da je ok, da je baš dao jednu divnu poruku“, jedno je od mišljenja.

„Izbegavam namerno, svesno da ih ne vidim jer mi je muka od tih stvari više“, Beograđanka.

Drugi sugrađanin objašnjava da spot „baš tragično izgleda i nekulturno.“ „Sačuvaj me Bože i spotova i današnjeg stanja!“, dodaje on.

„U ovoj zemlji sistem i institucije su prilično ugrožene, institucija gotovo i nema. Stvara se jedan štimung, jedna društvena atmosfera da upravo bude ovako kako poručuje spot – jedan čovek jedan vođa!“, objašnjava Božidar Andrejić.

Dodaje i da je upadljivo prisustvo Vuka Jeremića na društvenim mrežama.

„Vidim ja da je to jako rašireno. Onomad sam slučajno nešto gledao, neke podatke za trimer za travu, pa iskoči je li i tu, i na najneočekivanijim mestima“, kaže Andrejić.

Stručnjak za komunikacije Igor Avžner smatra da budući predsednički kandidat Saša Janković kampanju nije započeo adekvatno.

„Mislim da on neće imati dovoljno vremena, da nadoknadi to što je na startu potrčao malo sporije, jer ovo nije trka na 42 kilometra. Ovo je trka na 400 metara“, kaže Avžner.

Avžner naglašava da već objavljeni spotovi pored poruka koje šalju otvaraju još neka pitanja.

„Vidi se da su do sada veliki novci uloženi u to, jer ovakvi spotovi niti se rade za jedan dan, niti koštaju malo, tako da se postavlja pitanje odakle kandidatima sada, pre nego što su raspisani izbori, toliki novac za investicije“, pita Avžner.

Dok Andrejić smatra da je u javnosti dominantna tehnika zastrašivanja protivničkim kandidatima, Avžner je mišljenja da je građanima verbalne agresije dosta. Agresivnosti će pak, kaže, biti u broju pojavljivanja spotova koji diktira jedino novac.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here