Home Izbori Plamenka „zapalila“ GO SPS: Ko je glas protiv Vučića?

Plamenka „zapalila“ GO SPS: Ko je glas protiv Vučića?

125
0
Plamenka Laćarac - Srbija izbori
Foto: Opozicionar

Članica SPS Plamenka Laćarac glasala je protiv odluke Glavnog odbora SPS da podrži kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, i time je bila jedini glas protiv. Kaže za N1, SPS treba da ima svog kandidata, a ovakva odluka može da dovede do raskola u partiji. Na Glavnom odboru Socijalističke partije Srbije podržana je kandidatura aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, sa jednim glasom protiv. Taj glas je bila Plamenka Laćarac. „Samo izražavam stav, verujem, velike većine članstva. U svemu do sada podržavam politiku predsednika stranke Ivice Dačića, i imamo poverenje u njegove političke odluke. Ali smatramo da je ovo pogrešno, da mi treba da budemo ono što jesmo, i da imamo svog kandidata. Mi smo socijalisti, ne mogu glasati ni za koga druga osim za svog sopstvenog kandidata“, kaže Laćarac.

Članica SPS Plamenka Laćarac glasala je protiv odluke Glavnog odbora SPS da podrži kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, i time je bila jedini glas protiv. Kaže za N1, SPS treba da ima svog kandidata, a ovakva odluka može da dovede do raskola u partiji.

Na Glavnom odboru Socijalističke partije Srbije podržana je kandidatura aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, sa jednim glasom protiv.

Taj glas je bila Plamenka Laćarac.

„Samo izražavam stav, verujem, velike većine članstva. U svemu do sada podržavam politiku predsednika stranke Ivice Dačića, i imamo poverenje u njegove političke odluke. Ali smatramo da je ovo pogrešno, da mi treba da budemo ono što jesmo, i da imamo svog kandidata. Mi smo socijalisti, ne mogu glasati ni za koga druga osim za svog sopstvenog kandidata“, kaže Laćarac.

Dodaje da veruje da je iza svega „dobra namera“ Predsedništva SPS da budu na pobedničkoj strani.

„Ali, prošlost mi govori da kada se tako odlučivalo da je bilo na štetu partije. Isto tako predsednik Milošević je poručio da se glasa za Šešelja što je dovelo do velikog osipanja partije. I ovakva odluka će dovesti do raskola u partiji. Prosto sam glasala iz srca, nije protiv kandidature bilo koga, nego da mi ostanemo ono što jesmo“, navodi Laćarac.

Na pitanje „šta misle partijske kolege“, ona kaže da nema toliko kontakta sa njima.

„Iz malog sela sam, i znam kako običan narod razmišlja i čime je nezadovoljan. Svako glasanje će biti emotivno, i svako će glasati po svome. Možemo pripadati partijama, i poštovati partijsku hijerarhiju, ali kada dođe do glasanja, to je krajnje neizvesno“, kaže Laćarac.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here