Home Izbori „Kandidatura Vučića test, odlazak Nikolića korak ka EU“

„Kandidatura Vučića test, odlazak Nikolića korak ka EU“

111
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Ova agencija je ocenila da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi koje je podržao MMF kao i njegovog nastojanja da zemlju sa 7,3 miliona stanovnika približi Evropskoj uniji. Britanska agencija takođe ocenjuje da bi odlazak aktuelnog predsednika Nikolića mogao da znači brže napredovanje Srbije ka članstvu u EU. Agencija prenosi i da ankete pokazuju da bi Vučić mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu glasanja pošto je opozicija slaba i rascepkana. Rojters navodi da je Vučić “stotinama oduševljenih pristalica“ rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika pošto su zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije i budućnost.

Ova agencija je ocenila da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi koje je podržao MMF kao i njegovog nastojanja da zemlju sa 7,3 miliona stanovnika približi Evropskoj uniji.

Britanska agencija takođe ocenjuje da bi odlazak aktuelnog predsednika Nikolića mogao da znači brže napredovanje Srbije ka članstvu u EU.

Agencija prenosi i da ankete pokazuju da bi Vučić mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu glasanja pošto je opozicija slaba i rascepkana.

Rojters navodi da je Vučić “stotinama oduševljenih pristalica“ rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika pošto su zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije i budućnost.

Britanska agencija je podsetila da je predsedništvo SNS u utorak odlučilo da nominuje Vučića za predsedničkog kandidata umesto Tomislava Nikolića koji želi bliže veze sa Rusijom.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here