Home Izbori Jeremić: Nema pobede u prvom krugu, zato je Vučić nervozan

Jeremić: Nema pobede u prvom krugu, zato je Vučić nervozan

97
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: N1

Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić ocenio je da aktuelni premijer Aleksandar Vučić ne može da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora, čak ni pod ovakvim izbornim uslovima, za koje je ocenio da su „daleko od regularnih“. „On to zna i zato je svakim danom sve nervozniji i agresivniji. Najbolji dokaz je to što nije imao živaca da se dogovori sa (Tomislavom) Nikolićem i ukaže mu minimun poštovanja. To se vidi u njegovim televizijskim nastupima, kada vređa i prekida novinare. Tako ne bi mogao da razgovara sa mnom, ali verujem da se neće usuditi da mi izađe na televizijski duel“, rekao je Jeremić za Alo. Jeremić je rekao da kampanja, u kojoj bi predstavnik vlasti bio aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, ne bi bila toliko prljava i agresivna, jer Nikolić to ne bi dozvolio.

Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić ocenio je da aktuelni premijer Aleksandar Vučić ne može da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora, čak ni pod ovakvim izbornim uslovima, za koje je ocenio da su „daleko od regularnih“.

„On to zna i zato je svakim danom sve nervozniji i agresivniji. Najbolji dokaz je to što nije imao živaca da se dogovori sa (Tomislavom) Nikolićem i ukaže mu minimun poštovanja. To se vidi u njegovim televizijskim nastupima, kada vređa i prekida novinare. Tako ne bi mogao da razgovara sa mnom, ali verujem da se neće usuditi da mi izađe na televizijski duel“, rekao je Jeremić za Alo.

Jeremić je rekao da kampanja, u kojoj bi predstavnik vlasti bio aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, ne bi bila toliko prljava i agresivna, jer Nikolić to ne bi dozvolio.

On je dodao da ne očekuje podršku Tomislava Nikolića, ali da smatra da se prema bivšim predsedicima treba odnositi s poštovanjem, bez obzira na eventualne greške koje su činili.

Komentarišući oduku njegove bivše Demokratske stranke da na predsedničkim izborima podrži Sašu Jankovića, Jeremić je rekao da rukovodstvo DS nije ni pokušalo da razgovara sa njim, što mu ostavlja utisak da oni imaju „neku svoju računicu na izborima“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here