Home Izbori Riha: Vučić pokušava da pasivizira Nikolića

Riha: Vučić pokušava da pasivizira Nikolića

67
Antonela Riha - Srbija izbori
Foto: N1

Novinarka Antonela Riha kaže da je „smešno“ kako je Aleksandar Vučić prihvatio da bude kandidat SNS za predsednika, jer je, kako smatra, on sam kreator te kandidature i da sve izgleda kao igrokaz. Riha smatra da je u celoj priči u vezi sa kandidatom SNS-a vest ponašanje aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića i njegova najava da će se kandidovati za novi mandat i dopisivanje sa premijerom Vučićem. „Očigledno je da njih dvojica već neko vreme razgovaraju, da Nikolić traži nešto za uzvrat. Rekao je da će se do Božića znati da li će se kandidovati, pa su onda pomerili za Sretenje… Verujem da je sve vreme trajala diskusija među njima.. Mislim da se ništa nije dogovorilo i da Vučić nije ušao iskreno, da pokušava da pasivizira Nikolića i da najveći deo kolača uzme za sebe. Ne znači da je ovo kraj i da se neće dogovarati, možda možemo da očekujemo neka iznenađenja pa i da Vučić pristane na Nikolićeve zahteve“, smatra Riha.

Novinarka Antonela Riha kaže da je „smešno“ kako je Aleksandar Vučić prihvatio da bude kandidat SNS za predsednika, jer je, kako smatra, on sam kreator te kandidature i da sve izgleda kao igrokaz.

Riha smatra da je u celoj priči u vezi sa kandidatom SNS-a vest ponašanje aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića i njegova najava da će se kandidovati za novi mandat i dopisivanje sa premijerom Vučićem.

„Očigledno je da njih dvojica već neko vreme razgovaraju, da Nikolić traži nešto za uzvrat. Rekao je da će se do Božića znati da li će se kandidovati, pa su onda pomerili za Sretenje… Verujem da je sve vreme trajala diskusija među njima.. Mislim da se ništa nije dogovorilo i da Vučić nije ušao iskreno, da pokušava da pasivizira Nikolića i da najveći deo kolača uzme za sebe. Ne znači da je ovo kraj i da se neće dogovarati, možda možemo da očekujemo neka iznenađenja pa i da Vučić pristane na Nikolićeve zahteve“, smatra Riha.

Ona kaže da je neslaganje Nikolića i Vučića postalo očigledno i ozbiljna pukotina za stranku, koliko god se Vučić trudio da stranka izgleda monolitno.

„Nisam sigurna da je tako, to je privid, sigurna sam da mnogi vole Nikolića, a da se Vučića plaše, ako pogledate štampu, onda vam je jasno kako je Nikolić tretiran bitno drugačije od Vučića“.

Govoreći o kampanji, Riha kaže da će biti zanimljivija i grublja i da se sada fokus sa opozicije pomera na događaje u SNS.

„Videćemo kako će oni napraviti kontrolu štete, Vučić je celom pričom bitno oštećen jer se pokazalo da je on čovek koji ne poštuje dogovore, da lako može da odstrani čoveka koji mu je blizak, zanima me kako će da izađe iz ove situiacije, kojim spinom ili aferom ćemo da zaboravimo celu priču“.

Izvor: N1