Home Izbori Jeremić: SNS je kuća čudnih duša

Jeremić: SNS je kuća čudnih duša

116
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Vrbas — Budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Vrbasu da ga ne raduju „dešavanja u kući čudnih duša koja se zove Srpska napredna stranka“.

On je naveo da u toj borbi isplivavaju „elementi najgoreg u jednom društvu“.

Kako je saopštio Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), Jeremić je u razgovoru s građanima Vrbasa kazao da je kandidat SNS-a za predsednika Srbije Aleksandar Vučić „izdao Vojislava Šešelja, čoveka koji ga je politički napravio, i Tomislava Nikolića, čoveka koji ga je doveo na vlast“.

„Ako je izdao Šešelja i Nikolića, da li možete da pomislite da neće izdati i vas“, istakao je Jeremić.

On je ocenio da je na predstojećim izborima za predsednika Srbije najvažnije zaustaviti personalizaciju vlasti i države, kako ona, u slučaju Vučićeve pobede, ne bi bila zacementirana na period od narednih pet godina.

„Ovo su izbori naroda, ovo nisu izbori u kojima će ključnu ulogu igrati političke partije“, ocenio je predsednik CIRSD.

Govoreći o drugim opozicionim kandidatima, Jeremić je najavio da će „bezrezervno“ podržati Sašu Jankovića, ukoliko bivši zaštitnik građana uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

„Nisam rekao ni jednu jedinu ružnu reč, niti uputio bilo kakvu otrovnu strelu prema bilo kom opozicionom kandidatu do sada. To nije slučaj i obrnuto, uključujući i Sašu Jankovića. Ja sam rekao i ostajem pri svom obećanju: bude li on u drugom krugu, bezrezervno ću ga podržati i neću postavljati bilo kakve uslove za to“, naveo je predsednik CIRSD.

Jeremić je dodao da bi voleo da i Janković ima sličan stav ali da „iz nekog razloga“ još to nije čuo.

„Ali čak i da to ne bude slučaj, ja pri svom obećanju ostajem. Ja nisam Aleksandar Vučić, ja ispunjavam svoja obećanja“, kazao je Jeremić.

On je ocenio i da bi bilo dobro da postoji jedan front protiv vlasti i da nema podela, ali i da smatra da se „ne nalazimo u situaciji u kojoj je to moguće“.

„S obzirom da je to tako i da nemamo izbor i da moramo da se suprotstavimo onima koji nas vode u propast sve dublje, rešenje je da maksimalno podignemo izlaznost u prvom krugu. Onaj ko nije spreman glasa za mene, već mu se više dopada Janković, neka glasa za Jankovića samo da ne glasa za Vučića“, rekao je Jeremić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here