Home Izbori Tadić: Još ima šanse, Jeremić i Janković da se dogovore

Tadić: Još ima šanse, Jeremić i Janković da se dogovore

109
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić pozvao je Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da se dogovore da jedan od njih dvojice bude predsednički kandidat. Tadić je rekao da je sada, posle najavljene kandidature Tomislava Nikolića, šansa da se opozicija ujedini i da ima zajedničkog kandidata. Apelujući na Jankovića i Jeremića da sednu za pregovarački sto i da pronađu rešenje, Tadić je naveo da postoji mogućnost da se raspišu i parlamentarni izbori i da bi u tom slučaju njih dvojica mogla da se dogovore o predsedničkom, odnosno premijerskom mestu.

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić pozvao je Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da se dogovore da jedan od njih dvojice bude predsednički kandidat.

Tadić je rekao da je sada, posle najavljene kandidature Tomislava Nikolića, šansa da se opozicija ujedini i da ima zajedničkog kandidata.

Apelujući na Jankovića i Jeremića da sednu za pregovarački sto i da pronađu rešenje, Tadić je naveo da postoji mogućnost da se raspišu i parlamentarni izbori i da bi u tom slučaju njih dvojica mogla da se dogovore o predsedničkom, odnosno premijerskom mestu.

Kako je rekao, politička odgovornost je sada na njima, a ne na opozicionim strankama.

„Ako kojim slučajem ne dođe do takvog rezultata, onda je važno da se dogovore osnovna načela, šta su principi i svu energiju usmeravati prema političkim protivnicima“, rekao je Tadić.

On nije želeo da precizira kom predsedničkom kandidatu je bliži, rekavši da bi to moglo da smanji šansu da se dođe do dogovora.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here