Home Izbori Pak: Nikolić očekuje dogovor sa Vučićem, ne želi podele

Pak: Nikolić očekuje dogovor sa Vučićem, ne želi podele

100
0
Stanislava Pak - Srbija izbori
Foto: RTS/ predsednik.rs

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije i ne želi nikakve podele, rečeno je ruskoj agenciji „Sputnjik“ u Predsedništvu Srbije. „Građani očekuju jedinstvo i slogu, i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga poverenja građana ga (predsednika Srbije Tomislava Nikolića) obavezuje da nastavi aktivno da učestvuje u izvršnoj vlasti“, izjavila je za Sputnjik savetnica predsednika Stanislava Pak, komentarišući buru koja se podigla nakon što je Nikolić najavio da će se ponovo kandidovati. Svako drugo rešenje, prema njenim rečima, bilo bi loše pre svega za Vučića, a potom i za čitavu Srbiju.


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije i ne želi nikakve podele, rečeno je ruskoj agenciji „Sputnjik“ u Predsedništvu Srbije.

„Građani očekuju jedinstvo i slogu, i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga poverenja građana ga (predsednika Srbije Tomislava Nikolića) obavezuje da nastavi aktivno da učestvuje u izvršnoj vlasti“, izjavila je za Sputnjik savetnica predsednika Stanislava Pak, komentarišući buru koja se podigla nakon što je Nikolić najavio da će se ponovo kandidovati.

Svako drugo rešenje, prema njenim rečima, bilo bi loše pre svega za Vučića, a potom i za čitavu Srbiju.

„Vest o kandidaturi je iskorišćena da ga pojedinci svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS-a“, rekla je Pakova i dodala da „njih dvojicu niko ne može da posvađa“, a da je objavljivanje te informacije pokazalo da to mnogi jedva čekaju.

„Takvi su pošli u obračun sa Nikolićem, pošto, po njima, on nema pravo da misli kako zna šta je dobro za Srbiju. Zanimljivo je da nisu preneli da je predsednik rekao da će se prvi put oglasiti tek posle postignutog dogovora sa Aleksandrom Vučićem“, rekla je Stanislava Pak.

U međuvremenu, regionalna TV N1 je prenela da je došla do potvrde da je Nikolić poslao u utorak pismo premijeru i predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću u kom je od njega zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS-a i predsednika Vlade Srbije u zamenu za podršku na izborima.

Glavni odbor SNS-a sutra bi trebalo da donese zvaničnu odluku o kandidaturi Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Predsedništvo SNS-a prethodno je jedoglasno predložilo aktuelnog premijera za predsedničkog kandidata, a jedan od zaključaka bio je da Vučić treba da nastavi razgovore sa Nikolićem.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here