Home Izbori Gojkovićeva: Žao mi je, mislila sam da poznajem Nikolića

Gojkovićeva: Žao mi je, mislila sam da poznajem Nikolića

62
Maja Gojković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Funkcionerka SNS i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković navela je da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić pokazao apsolutnu racionalnost. Kako je rekla za TV Prva, SNS je na sednici Predsedništva stranke imala jednog kandidata i predložila ga. “To je predlog o kome nije bilo diskusije i neke polemike. Vučić je pokazao racionalnost time što mu nije važna toliko politička moć koju donosi premijersko mesto, nego budućnost Srbije posle predsedničkih izbora“, rekla je ona. Maja Gojković je dodala da o kandidaturi Tomislava Nikolića još ništa ne zna, jer se “Nikolić o tome ne oglašava, niti demantuje“.

Beograd — Funkcionerka SNS i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković navela je da je aktuelni premijer Aleksandar Vučić pokazao apsolutnu racionalnost.

Kako je rekla za TV Prva, SNS je na sednici Predsedništva stranke imala jednog kandidata i predložila ga.

“To je predlog o kome nije bilo diskusije i neke polemike. Vučić je pokazao racionalnost time što mu nije važna toliko politička moć koju donosi premijersko mesto, nego budućnost Srbije posle predsedničkih izbora“, rekla je ona.

Maja Gojković je dodala da o kandidaturi Tomislava Nikolića još ništa ne zna, jer se “Nikolić o tome ne oglašava, niti demantuje“.

“Očigledno je da je kandidatura protiv Aleksandra Vučića i SNS kao i svih ostalih stranaka koje podržavaju Vučića. Žao mi je što moram da kažem da sam mislila da poznajem Nikolića“, rekla je ona.

Kako kaže, nije se šokirala kada se pojavila informacija o Nikolićevoj kandidaturi, ali je “bilo neprijatno“.

“Aleksandar Vučić je i rekao da ne želi da priča o tračevima, ako se ispostavi kao tačno, razočaranje SNS će biti veće“, dodala je ona.

“Jednoglasno smo predlagali i glasali da to bude Vučić i razlozi za to su bili veoma razumni. Nije isto ono što se dešavalo pre pet godina, treba nam čovek koji označava stabilnost, čovek koji u svakom trenutku razmišlja o miru i to su razlozi koji su prevladali“, rekla je Gojkovićeva.

Osvrnula se i na to što je sin predsednika Radomir Nikolić podržao Vučića i rekao da je on glasao jasno kao i svi ostali.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će sledeće sedmice biti odlučeno da li će, pored predsedničkih, biti održani još neki izbori.

Gojkovićeva je istakla da je sigurna da će Glavni odbor SNS-a danas potvrditi predlog Predsedništva da Aleksandar Vučić bude kandidat te partije na predsedničkim izborima, a da će se posle toga sagledati da li je potrebno da se raspišu parlamentarni ili neki drugi izbori.

Izvor: www.b92.net