Home Izbori Dačić poručio Vučiću da ne odustaje

Dačić poručio Vučiću da ne odustaje

94
0
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je lidera SNS-a i premijera Aleksandra Vučića da prihvati odluku svoje partije i bude predsednički kandidat, jer je to važno za političku stabilnost Srbije. „Ne vidim drugi način kako Srbija može da bude stabilna pobedom drugog predsedničkog kandidata“, rekao je Dačić za TV Pink, odbacujući navode medija da on gura Vučića u sukob sa Nikolićem kako bi on bio premijer. Kako je rekao, „to su gluposti“. Dačić veruje da su za sada medijske spekulacije o Nikolićevoj kandidaturi tačne, jer to do sada niko nije demantovao, a prošlo je, kaže, dovoljno vremena.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je lidera SNS-a i premijera Aleksandra Vučića da prihvati odluku svoje partije i bude predsednički kandidat, jer je to važno za političku stabilnost Srbije.

„Ne vidim drugi način kako Srbija može da bude stabilna pobedom drugog predsedničkog kandidata“, rekao je Dačić za TV Pink, odbacujući navode medija da on gura Vučića u sukob sa Nikolićem kako bi on bio premijer.

Kako je rekao, „to su gluposti“.

Dačić veruje da su za sada medijske spekulacije o Nikolićevoj kandidaturi tačne, jer to do sada niko nije demantovao, a prošlo je, kaže, dovoljno vremena.

„Pretpostavljam da je ta vest tačna“, rekao je Dačić i ponovio da se svojom kandidaturom Nikolić svrstava na stranu Vučićevih protivkandidata.

Ocenjuje da je Nikolićeva kandidatura udar na SNS i na Aleksandra Vučića, te da će rezultat njegove kandidature biti „nikakav“ osim što će pomoći onima koji su protivkandidati.

SPS je u startu rekao da Nikolićeva kandidatura ne obezbeđuje pobedu na izborima, a da su šanse u drugom krugu pola-pola, dodao je Dačić i poručio premijeru da ne odustaje, jer je borba – osnovna logika politike.

„Nema emocija ako je Nikolić stao na stranu onih koji su protiv“, rekao je lider SPS-a.

Kaže da je Nikolićeva kandidatura možda i dobra stvar, jer će se videti koliko ko podrške ima, ocenjujući da će lider SNS-a biti predsednik sa Nikolićem ili bez njega.

„Ako se Nikolić kandiduje, u čemu je njegova razlika u odnosu na Sašu Jankovića, Vuka Jeremića ili neke druge protivkandidate, jer je njihov glavni cilj ne samo da Vučić padne i što se traži njegova glava nego što je Vučić personifikacija današnje vlasti i politike koja se sprovodi“, rekao je Dačić.

On je naveo i da, bez obzira na Nikolićevu kandidaturu, parlamentarnih izbora ne treba da bude.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here