Home Izbori Tomić: Najteži trenutak za Vučića, Nikoliću „pukao film“

Tomić: Najteži trenutak za Vučića, Nikoliću „pukao film“

120
0
Nikola Tomić - Srbija izbori
Foto: N1

Urednik u NIN-u Nikola Tomić smatra da je najava kandidature Tomislava Nikolića najteži politički trenutak za Aleksandra Vučića i najveća kriza njegove vladavine. „Vučić je imao težak trenutak kada je cela opozicija prešla cenzus mimo njegovog plana, ovo je mnogo bolnije, Tomislav Nikolić je čovek uz koga je vezana sudbina Vučića i on ga je šokirao, niko nije očekivao ni u SNS, ni u javnosti“, kaže on. Tomić smatra da je Nikolić pet godina tretiran sa nipodaštavanjem, da je bio meta negativne kampanje. „Bio je vreća za udaranje, sve što nisu smeli da rade i što nisu Vučiću, radili su Nikoliću, nije imao ko da ga zaštiti. Čuvao je živce ovih godina izgleda da mu je pukao film i da nije mogao da trpi ono što je smatrao za ponižavanje. Vučić mu je ponudio malo za ambicije, ne želi da se penzioniše, traži zaista mnogo, ili da ostane predsednik ili da dobije ono što je on dao Vučiću“.


Urednik u NIN-u Nikola Tomić smatra da je najava kandidature Tomislava Nikolića najteži politički trenutak za Aleksandra Vučića i najveća kriza njegove vladavine.

„Vučić je imao težak trenutak kada je cela opozicija prešla cenzus mimo njegovog plana, ovo je mnogo bolnije, Tomislav Nikolić je čovek uz koga je vezana sudbina Vučića i on ga je šokirao, niko nije očekivao ni u SNS, ni u javnosti“, kaže on.

Tomić smatra da je Nikolić pet godina tretiran sa nipodaštavanjem, da je bio meta negativne kampanje.

„Bio je vreća za udaranje, sve što nisu smeli da rade i što nisu Vučiću, radili su Nikoliću, nije imao ko da ga zaštiti. Čuvao je živce ovih godina izgleda da mu je pukao film i da nije mogao da trpi ono što je smatrao za ponižavanje. Vučić mu je ponudio malo za ambicije, ne želi da se penzioniše, traži zaista mnogo, ili da ostane predsednik ili da dobije ono što je on dao Vučiću“.

S druge strane, dodaje Tomić, Vučić gleda brojke i smatra da Nikolić nije dovoljno jak. Kaže da je Vučić iskoristio priliku da „očisti“ stranku od Nikolićevih ljudi i da su minimalne šanse da će stranka doživeti unutrašnje cepanje ukoliko se ne dogovore.

„Meni je čudno da čovek takvog iskustva ulazi u izbornu trku na taj način, bez stranačke infrastrukture, medija, novca. Postoje teorije da ima podršku Moskve, da li je to tačno videćemo, ako ga neko podržava sa strane onda je to Moskva, a ne nekakav Zapad. Da li će mu neko dati pare ne znam, čudan mu je potez, neke procene govore da može da se nada oko 10 odsto, što nije dovoljno da uđe u drugi krug, ali može da pomrsi konce Vučiću i da borba u drugom krugu bude neizvesna, osim ako ne uspe Vučićev master plan da u drugom krugu budu on i Šešelj što bi bilo farsično, ali u interesu Vučića“, rekao je Nikola Tomić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here