Home Izbori Predsedništvo SPS jednoglasno podržalo Vučića

Predsedništvo SPS jednoglasno podržalo Vučića

98
0
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije je jednoglasno donelo odluku da Glavnom odboru stranke za zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima predloži aktuelnog premijera i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da po tom pitanju nije bilo spora i da će ta stranka u izbornoj kampanji dati veliki doprinos „Vučićevoj pobedi“. „Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali već zato što je to najbolje za Srbiju… Na izborima se učestvuje da se pobedi, to nisu Olimpijske igre pa da govorite važno je učestvovati. Rezultat je važan za ukupnu političku situaciju u Srbiji“, rekao je Dačić i dodao da Vučić kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi.

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije je jednoglasno donelo odluku da Glavnom odboru stranke za zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima predloži aktuelnog premijera i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da po tom pitanju nije bilo spora i da će ta stranka u izbornoj kampanji dati veliki doprinos „Vučićevoj pobedi“.

„Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali već zato što je to najbolje za Srbiju… Na izborima se učestvuje da se pobedi, to nisu Olimpijske igre pa da govorite važno je učestvovati. Rezultat je važan za ukupnu političku situaciju u Srbiji“, rekao je Dačić i dodao da Vučić kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi.

On je rekao da su besmislene tvrdnje o tome da je tražio premijersku poziciju i da o tome nije ni razgovarao sa SNS-om. Na pitanje da li bi to hteo, Dačić je naveo da mu niko ne bi verovao kada bi rekao da ne bi.

On je dodao da je SPS odmah jasno rekao da će kao zajedničkog kandidata podržati samo Vučića, jer je potreban kandidat koji može da pobedi u prvom krugu, a ne da stvara političku neizvesnost u drugom.

„Koji je to drugi kandidat koji može da obezbedi političku stabilnost Srbiji? Oni (opozicioni kandidati) ne mogu da naprave političku stabilnost među strankama opozicije „, rekao je Dačić i ponovio da kombinacija „Dačić plus Vučić“ garantuje pobedu u prvom krugu i stabilnost Srbije u interesu građana Srbije.

Šef SPS-a je rekao da će sledeće nedelje početi razgovori oko operativnih radnji u izbornoj kampanji.

On je rekao da su besmislene tvrdnje o tome da je tražio premijersku poziciju i da o tome nije ni razgovarao sa SNS-om. Na pitanje da li bi imao nešto protiv da bude premijer, Dačić je naveo da mu niko ne bi verovao kada bi rekao da bi imao.

„Ja sam dugo na vlasti i trudim se da SPS uvek bude na terenu, nikada na klupi za rezervne igrače. Ali to ipak nije prioritetno pitanje“ (premijerska pozicija), rekao je Dačić.

Upitan da li će biti održani i parlamentarni izbori, Dačić je rekao da to ne zna i da je to pitanje za najveću stranku, SNS, a da je stav SPS uvek da izbori treba da budu održani onda kada im je vreme.

On je rekao da bi u situaciji da je SNS preložio nekog drugog kandidata SPS imao predsedničkog kandidata iz svoje stranke.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here