Home Izbori Posle Vučićeve kandidature – nema iznenađenih

Posle Vučićeve kandidature – nema iznenađenih

111
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: N1

Dan nakon što smo saznali da vladajuća stranka želi Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata – niko nije iznenađen – pa ni aktuelni predsednik, koji je do pre samo nekoliko dana najavljivao svoju kandidaturu. Iznenađenja nema ni u redovima opozicije. Do skoro je tvrdio da nema boljeg kandidata od njega. Da li isto misli i danas, kada je izvesno da neće u trku za drugi mandat? Predsednik, kome je danas rođendan – bio je vidno raspoložen, mada ne za odgovore na novinarska pitanja. „Nisam iznenađen ishodom glasanja. Čak i to što je bilo jednoglasno? Tako je. Moj sin je izneo svoj stav na pripremnom sastanku. Čime ćete se baviti kada odete sa Andrićevog venca? O čemu razgovarate Vi i Vučić? Kako Vam je rekao juče Aleksandar… Uvek odgovaram na Vaša pitanja, samo nemojte sada!“, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.


Dan nakon što smo saznali da vladajuća stranka želi Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata – niko nije iznenađen – pa ni aktuelni predsednik, koji je do pre samo nekoliko dana najavljivao svoju kandidaturu. Iznenađenja nema ni u redovima opozicije.

Do skoro je tvrdio da nema boljeg kandidata od njega. Da li isto misli i danas, kada je izvesno da neće u trku za drugi mandat? Predsednik, kome je danas rođendan – bio je vidno raspoložen, mada ne za odgovore na novinarska pitanja.

„Nisam iznenađen ishodom glasanja. Čak i to što je bilo jednoglasno? Tako je. Moj sin je izneo svoj stav na pripremnom sastanku. Čime ćete se baviti kada odete sa Andrićevog venca? O čemu razgovarate Vi i Vučić? Kako Vam je rekao juče Aleksandar… Uvek odgovaram na Vaša pitanja, samo nemojte sada!“, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

A dok je predsednik obeležavao Sretenje u Beogradu – neki su slavili slavu Jedinstvene Srbije. Za budućeg zajedničkog kandidata – Marš na drinu…

A potom i zdravica za, kako kažu, budućeg predsednika. Čast je pripala Bogoljubu Kariću.

„Jer je sve jasno, ja se ne slažem sa njim da će biti teško, biće veoma lako, lako i lako pobediti one ljude koji se kandiduju, jer njihove partije nemaju svoje lidere. Živeli, živela Srbija“.

Vučića za predsednika podržaće i gosti domaćini – i to u sportskom duhu.

„On igra i napred i pozadi! Pozadi čuva svoj gol, a napred daje golove protivničkim ekipama“, poručio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Svako ko učestvuje u utakmici, ide na pobedu. Pa ja nisam dete u pubertetu da kažem važno je učestvovati“, kaže predsednik SPS Ivica Dačić.

Gostima na slavi se potom obratio i Vučić – prvi put od kako je predsedništvo stranke zatražilo da on bude njihov predsednički kandidat.

Potencijalna kandidatura Vučića je, čini se, obradovala sve koalicione partnere.

„To je dobra vest. Kandidatura Aleksandra Vučića je dobra vest za Srbiju i dobra vest za region. Zato što – kakva bude bila Srbija, takav će biti i region. Sa njim će biti politički stabilna i ekonomski uspešna, a to onda možemo da očekujemo i svi ostali“, smatra Aleksandar Vulin – Pokret socijalista.

Opozicija – manje vesela i neraspevana, mada, tvrde da im ne fali motivacije – lider LDP-a kaže da je jasno da će se Vučić kandidovati kako bi „potpuno porazio demokratske snage“.

„Njegova kandidatura nameće pred nas samo jedan imperativ – na jednog kandidata vlasti moramo odgovoriti jednim kandidatom građanskih snaga u zemlji“, navodi predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Još oštrija reakcija iz pokreta „Dosta je bilo“ – oni traže ostavku Vučića i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, jer je, kažu, ulazak u predsedničku kampanju sa pozicije premijera nemoralan potez.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here