Home Izbori Opozicija o odluci da se Vučić kandiduje za predsednika

Opozicija o odluci da se Vučić kandiduje za predsednika

114
0
akzss90-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Pokret „Dosta je bilo“ ocenio je da je ulazak premijera Aleksandra Vučića u predsedničku kampanju s pozicija premijera duboko nemoralan i nedemokratski i da se time gazi Ustav i princip podele vlasti, zbog čega bi morao da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore. „Kao što je od početka lagao da se neće kandidovati za predsednika Srbije, iako smo svi znali da nema nijednog drugog kandidata, podjednako je jasno da namerava da zadrži i mesto predsednika Vlade, gde će ga zameniti neka od njegovih lutki, kao i da će ostati predsednik vladajuće stranke“, navodi se u saopštenju Dosta je bilo. Taj pokret je ocenio da će kampanja biti vođena na kontrolisanim medijima i zloupotrebom resursa države koju je Vučić, kao predsednik Vlade, sebi podredio.

Pokret „Dosta je bilo“ ocenio je da je ulazak premijera Aleksandra Vučića u predsedničku kampanju s pozicija premijera duboko nemoralan i nedemokratski i da se time gazi Ustav i princip podele vlasti, zbog čega bi morao da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

„Kao što je od početka lagao da se neće kandidovati za predsednika Srbije, iako smo svi znali da nema nijednog drugog kandidata, podjednako je jasno da namerava da zadrži i mesto predsednika Vlade, gde će ga zameniti neka od njegovih lutki, kao i da će ostati predsednik vladajuće stranke“, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

Taj pokret je ocenio da će kampanja biti vođena na kontrolisanim medijima i zloupotrebom resursa države koju je Vučić, kao predsednik Vlade, sebi podredio.

Pokret Dosta je bilo ponovio je da će strategiju za naredne izbore saopštiti nakon što predsednik Vlade nedvosmisleno kaže ko će mu biti kandidat na predsedničkim izborima i da li biti održani i vanredni parlamentarni izbori.

Jovanović: Vučiću odgovoriti jednim kandidatom opozicije

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je odluka aktuelnog premijera Aleksandra Vučića da se kandiduje za predsednika Srbije posledica njegove želje da učvrsti svoju vlast, homogenizuje vladajuću koaliciju i porazi demokratske snage.

Na konferenciji za novinare Jovanović je ponovio poziv Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću da se dogovore oko jedinstvenog predsedničkog kandidata građanskih snaga.

„Spreman sam da uradim sve, neka kažu šta je to“, rekao je Jovanović i dodao da je logično da na jednog kandidata vladajuće koalicije i opozicija istakne jednog kandidata.

On je rekao da je njegov odnos prema Aleksandru Vučiću poznat, odnosno da je uvek bio spreman da pohvali dobar i kritikuje njegov loš potez, i da je spreman da se bori protiv njega, ali za dobrobit demokratske Srbije, a ne za stranke koje će posle izbora osnovati Janković ili Jeremić.

On je rekao da bi eventualno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u isto vreme s predsedničkim bio veliki rizik i da misli da je toga svestan i Vučić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here