Home Izbori Nikolić: Bio sam vređan, omalovažavan, potcenjivan

Nikolić: Bio sam vređan, omalovažavan, potcenjivan

108
0
Tomislav-Nikolic-obraca-se-novinarima
Foto: Darko Ćirkov

Bio sam, a i sada sam, vređan, omalovažavan, potcvenjivan, ali nagrada za trud bile su mi uspešne realizacije i dobrobit svih građana, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom govora u Predsedništvu Srbije povodom proslave Dana državnosti. Obraćajući se zvanicama, Nikolić je rekao da časno služi Srbiji i da ponosno predstavlja svoju zemlju i brani njene interese svuda i uvek sa jednakom odgovornošću „ne samo pred svojim precima i potomcima, već pred svim građanima“. „Nisam odustajao od principa, svoj posao sam radio sa što manje pompe i buke“, rekao je Nikolić.

Bio sam, a i sada sam, vređan, omalovažavan, potcvenjivan, ali nagrada za trud bile su mi uspešne realizacije i dobrobit svih građana, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom govora u Predsedništvu Srbije povodom proslave Dana državnosti.

Obraćajući se zvanicama, Nikolić je rekao da časno služi Srbiji i da ponosno predstavlja svoju zemlju i brani njene interese svuda i uvek sa jednakom odgovornošću „ne samo pred svojim precima i potomcima, već pred svim građanima“.

„Nisam odustajao od principa, svoj posao sam radio sa što manje pompe i buke“, rekao je Nikolić.

Dodao je da mu je svaki građanin bio jedna i jednako važan i da se zbog toga odrekao stranke koju je stvorio.

„Zato sam svoj mandat započeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu“, poručio je Nikolić.

Govoreći o Sretenju, Danu državnosti, Nikolić je rekao da Srbija i danas živi svoja viševekovna iskušenja i stradanja i prolazi kroz njih sa više ili manje uspeha, vođena osobinama koje simbolizuju Karađorđe i Miloš.

„Uvek joj je da bi opstala i pretekla, da bi pobeđivala, bila potrebna Obrenovićeva mudrost i Petrovićeva hrabrost. Do dana današnjeg, a sa našom generacijom se to neće završiti. Takav je naš usud, naša slobodarska narav, naš karakter koji teži pravdi i brani osnovna prava čoveka“, rekao je Nikolić.

Proslavi Dana državnosti u Predsedništvu prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić. On uoči prijema nije odgovarao na novinarska pitanja. Sa Nikolićem se prvi put pozdravio prilikom dolaska u Predsedništvo i drugi put posle govora, kada ga je i zagrlio.

Premijer je rekao da je Nikolić održao odličan govor, „kakav priliči na ovako svečani dan“.

Zanimljivo je da prijemu povodom Dana državnosti prisustvuje veliki broj javnih ličnosti, ali nema nijednog predstavnika Vlade Srbije, odnosno ministri nisu došli.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here