Home Izbori Vučić: Vrlo teško da Mali još dugo bude na tom mestu

Vučić: Vrlo teško da Mali još dugo bude na tom mestu

111
0
Siniša Mali - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije “dugoročno održiva“. „Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu. On svakako neće biti kandidat za gradonačelnika stranke koju vodim“, rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS. Vučić kaže da Mali ima rezultate koji su među najboljima u istoriji Beograda posle Branka Pešića, ali da mu je tu odluku rekao „u lice.

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije “dugoročno održiva“.

„Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu. On svakako neće biti kandidat za gradonačelnika stranke koju vodim“, rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS.

Vučić kaže da Mali ima rezultate koji su među najboljima u istoriji Beograda posle Branka Pešića, ali da mu je tu odluku rekao „u lice.

Premijer je o Malom nakon pitanja o optužbama koje je na njegov račun iznela njegova bivša supruga.

Kako ona tvrdi u intervjuu za Krik, Mali je njoj rekao da je organizovao noćno rušenje u Savamali, a govorila je i o njegovom uticaju na sudstvo nakon njihovog razvoda, kao i o navodnim finansijskim malverzacijama u koje je umešan aktuelni gradonačelnik Beograda.

Prema Vučićevim rečima, vrh gradske vlasti će snositi političku odgovornost „čim tužilaštvo kaže na određene stvari“.

„Mislim da nikada nisam bio u kući porodice Mali, nismo kućni i lični prijatelji iako mi je Siniša već nekoliko godina izuzetan saradnik“, kaže Vučić.

Osim toga, on je ponovio ono što je izjavljivao više puta, da je trebalo da rušenje u Savamali bude obavljeno po danu i pred novinarima i kamerama.

„Pisma Marije Mali sam video dva puta, ali moram da kažem nešto što je loše za mog druga Sinišu – ja sam uvek na ženskoj strani. Iako ne smem u to da se mešam, reći ću nešto što je protiv njega. Mislim da deca uvek treba da su uz majku“, naveo je premijer.

Vučić je na RTS takođe izjavio da će u petak biti doneta odluka o njegovoj kandidaturi za predsednika, kao i da ne isključuje mogućnost da budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here