Home Izbori Vučić: Mnogo volim Nikolića, ali najviše volim Srbiju

Vučić: Mnogo volim Nikolića, ali najviše volim Srbiju

155
0

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić kaže da prihvata kandidaturu za predsednika, da će konačna odluka biti doneta u petak, kao i da ne isključuje i parlamentarne izbore.

Kako kaže, pitanje pobednika na predsedničkim izborima je od velikog značaja za budućnost Srbije.

„Prihvatio sam kandidaturu jer je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju“, rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS. Na pitanje koga vidi na mestu premijera rekao je da mu „ne pada na pamet da o tome govori“.

Vučić je naveo da ne može da isključi mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora koji bi bili održani zajedno sa predsedničkim. Takođe, rekao je da neće biti premijer nakon predsedničkih izbora.

Lider SNS kaže da će se baviti premijerskim poslom do dana raspisivanja izbora, da će u kampanji biti van radnog vremena i da će „možda uzeti pet dana odmora zbog kampanje“.

“Postigli smo važne i značajne rezultate o kojima bih govorio večeras. Ovo je možda moj poslednji nastup ovde kao predsednik vlade”, rekao je Vučić.

Premijer je naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”, kao i da se tokom dana nije sastao sa Nikolićem.

„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri, četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.

On je rekao i da na sledećim stranačkim izborima Srpske napredne stranke neće biti kandidat za predsednika.

Govoreći o opoziciji Vučić kaže da se u Srbiji zna „ko vodi prljavu kampanju i ko prekida tribine“.

„Predstoji nam teška bitka, dosovski kandidati imaju mnogo novca, mnogo para. Neki od njih su potrošili milione evra stranog novca i novca domaćih tajkuna. To su teški protivnici i teško ih je pobediti. Predstoji teška borba, borićemo se istinom i radom“, kaže Vučić.

Na pitanje ko je od tajkuna u zatvoru Vučić je naveo da je to Đurašković, da je protiv Miroslava Miškovića doneta prvostepena presuda, kao i protiv „onog iz Šapca“.

„Svi su u ozbiljnim problemima, ali ono što je mnogo važnije niko od njih više ne upravlja Srbijom“, rekao je Vučić.

Takođe, Vučić je govoreći o korupciji rekao da „nikada nije do kraja zadovoljan“, kao i da je nezadovoljan neefikasnošću u tužilaštvu i pravosuđu.

O slučaju pronađenog oružja u Jajincima Vučić je naveo da su napravljeni pomaci, ali da o tome ne želi da govori.

Vučić je naveo će da ukoliko pobedi na predsedničkim izborima njegova kancelarija Palati Srbija gde predsednik ima kabinet i da postoji predlog da se zdanje na Andrićevom vencu pretvori u neki muzej. Predsedništvo SNS je nа održаnoj sednici odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here