Home Izbori Svetske agencije: Vučić protiv rascepkane opozicije

Svetske agencije: Vučić protiv rascepkane opozicije

110
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Beograd — Vest da je vrh SNS odlučio da kandiduje premijera Vučića kao kandidata na predsedničkim izborima svetske agencije prenele su pod ocenom hitno. Kandidat SNS suprotstaviće se kandidatima „rascepkane i razjedinjene opozicije“, navodi britanski Rojters i prognozira da bi izbori za šefa srpske države mogli da budu održani u aprilu. Rojters ocenjuje i da će to biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi, koje je podržao MMF, kao i njegovih nastojanja da Srbiju i njenih 7,3 miliona stanovnika približi EU.

Beograd — Vest da je vrh SNS odlučio da kandiduje premijera Vučića kao kandidata na predsedničkim izborima svetske agencije prenele su pod ocenom hitno.

Kandidat SNS suprotstaviće se kandidatima „rascepkane i razjedinjene opozicije“, navodi britanski Rojters i prognozira da bi izbori za šefa srpske države mogli da budu održani u aprilu.

Rojters ocenjuje i da će to biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi, koje je podržao MMF, kao i njegovih nastojanja da Srbiju i njenih 7,3 miliona stanovnika približi EU.

Rojters citira reči ministra Stefanovića, za kojeg navodi da je ključni saveznik premijera, da je odluka o kandidaturi Vučića bila jednoglasna.

Britanska agencija takođe ističe da je SNS odlučila da ne podrži kandidaturu odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića, za kojeg navodi da je bivši ultranacionalista, koji je petogodišnji mandat započeo 2012.

Agencija Tass je takođe izvestila da je srpski premijer Aleksandar Vučić postao kandidat Srpske napredne stranke na predsedničkim izborima u aprilu, prenoseći reči ministra unutrašnih poslova Nebojše Stefanovića.

Ruska agencija takođe citira ministra Stefanovićada je odluka bila jednoglasna.

Tass je preneo i da je ranije danas srpski predsednik Tomislav Nikolić kazao da se neće kandidovati za drugi mandat.

Aleksandar Vučić biće kandidat SNS na predsedničkim izborima, odlučeno je na sednici Predsedništva te stranke.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here