Home Izbori LDP: Nadam se da ćutanje Jankovića i Jeremića nije konačno

LDP: Nadam se da ćutanje Jankovića i Jeremića nije konačno

113
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Beograd — Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da se nada da ćutanje Vuka Jeremića i Saše Jankovića na predlog o zajedničkom kandidatu nije njihov konačan odgovor. On je njih zamolio da još jednom iskreno sednu i porazgovaraju o tom predlogu. Jovanović je Tanjugu, upitan da li su Jankovic i Jeremić odgovorili na njegovu inicijativu da jedan od njih odustane od kandidature kako bi demokratska opozicija imala jednog kandidata, rekao da se nada da njihovo ćutanje nije konačno, jer takav odgovor smatra lošim.

Beograd — Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da se nada da ćutanje Vuka Jeremića i Saše Jankovića na predlog o zajedničkom kandidatu nije njihov konačan odgovor.

On je njih zamolio da još jednom iskreno sednu i porazgovaraju o tom predlogu.

Jovanović je Tanjugu, upitan da li su Jankovic i Jeremić odgovorili na njegovu inicijativu da jedan od njih odustane od kandidature kako bi demokratska opozicija imala jednog kandidata, rekao da se nada da njihovo ćutanje nije konačno, jer takav odgovor smatra lošim.

„Potreban nam je dogovor kako bi na ovim izborima građanska demokratska opozicija izašla sa jednim kandidatom“, rekao je Jovanović i upitao da li je za to potreban uverljiviji dokaz od nastojanja i vladajuće koalicije da dođe do zajedničkog kandidata sposobnog da pobedi na izborima.

On je dodao da nema pravo od Jeremića i Jankovića da bilo šta traži, ali ih je zamolio da još jednom najiskrenije sednu i porazgovaraju.

„Građanska Srbija, ona koja je nezadovoljna Vučićem, u ove izbore želi da uđe pružajući podršku jednom kandidatu“, poručio je Jovanović.

On je ponovio da se na predstojećim predsedničkim izborima ne jure lični procenti, već da se stvara prilika da se posle izbora definiše alternativa koja bi bila konkurentna Vučiću u sprovođenju politike.

„Tu pre svega mislim na politiku koja bi bila efikasna u stabilizacija prilika u regionu, koja bi osigurala evropsku budućnost zemlje i uspostavila zdrave odnose u našim međusobnim odnosima unutar zemlje. To je ono za šta želim da se borim, i svestan sam da su to očekivanja građana u ovom trenutku“, rekao je Jovanović.

Upitan šta će uraditi LDP ukoliko njih dvojica i dalje budu ignorisali poziv ili eventualno na njega budu negativno odgovore, Jovanović je rekao da će poštovati svaki njihov odgovor.

„Ali neću odustati od stava da bi njihov dogovor, koji omogućava glasanje za jednog kandidata građanske demokratske opozicije, naišao na bespogovornu podršku, kako LDP-a, tako i ostalih stranaka“, naveo je Jovanović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here