Home Izbori Jeremićev tim: Uklonjene fotografije i snimci Porfirija

Jeremićev tim: Uklonjene fotografije i snimci Porfirija

116
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Tim predsedničkog kandidata Vuka Jeremića saopštio je da je uklonio fotografije i snimke mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija s tribine u Trebinju. „Na molbu mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija već su uklonjeni emitovani foto i video materijali“, rekli su agenciji Beta iz Jeremićevog tima i dodali da emitovanjem materijala sa skupa „Teologija u javnoj sferi“ nije postojala namera da se „ni na koji način zloupotrebi svešteno lice koje je, baš kao i Vuk Jeremić, učestvovalo na skupu“. Prethodno je Porfirije zamolio Jeremića i njegove saradnike da fotografije i sekvence u kojima se pojavljuje „odmah i neizostavno uklone iz svojih predizbornih promotivnih materijala“.

Beograd — Tim predsedničkog kandidata Vuka Jeremića saopštio je da je uklonio fotografije i snimke mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija s tribine u Trebinju.

„Na molbu mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija već su uklonjeni emitovani foto i video materijali“, rekli su agenciji Beta iz Jeremićevog tima i dodali da emitovanjem materijala sa skupa „Teologija u javnoj sferi“ nije postojala namera da se „ni na koji način zloupotrebi svešteno lice koje je, baš kao i Vuk Jeremić, učestvovalo na skupu“.

Prethodno je Porfirije zamolio Jeremića i njegove saradnike da fotografije i sekvence u kojima se pojavljuje „odmah i neizostavno uklone iz svojih predizbornih promotivnih materijala“.

On je, kako je prenela informativna služba Srpske pravoslavne crkve, naveo da je na društevnim mrežama video da se fotografije i video-materijal na kojima je zabeležen njegov susret sa Jeremićem na teološkom skupu u Trebinju tendenciozno koristi u različitim formama u predsedničkoj kampanji Vuka Jeremića.

„Nisam ni pretpostavljao da bi moje učešće na verskom skupu, na koji sam pozvan kao gost, moglo biti (zlo)upotrebljeno u svrhu političke promocije, u bilo čijoj predsedničkoj ili bilo kakvoj drugoj kampanji, budući da saglasnost za takav postupak niti je ko od mene tražio, niti bi je dobio; smatram da je u najmanju ruku nekorektno što je moje prisustvo na verskom skupu iskorišćeno na ovaj način“, rekao je Porfirije.

Prema njegovim rečima, uloga sveštenog lica jeste da spaja, a ne da razdvaja.

„Nisam se ni ranije javno opredeljivao za političke ličnosti ili stranke, a nemam nameru da to činim ni ubuduće. Činim sve da moja dela, kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj i u Sloveniji, budu zasnovana na jevanđeljskim načelima i usmerena isključivo ka opštem dobru svakog čoveka, bez obzira na političko ili ideološko opredeljenje“, naveo je Porfirije.

Skup „Teologija u javnoj sferi“ održan je u četvrtak 9. februara, a osim Jeremića i Porfirija, učestvovao je i profesor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here