Home Izbori Do sledeće nedelje spotovi, poruke i slogani

Do sledeće nedelje spotovi, poruke i slogani

99
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: Danas/ FoNet/ Nenad Đorđević

Kreativni tim u štabu predsedničkog kandidata Saše Jankovića ovih dana završava kreativni deo kampanje, saznaje Danas od izvora u ovom štabu. Kako nam je rečeno, do početka sledeće nedelje trebalo bi da bude gotov ceo paket kreativnih rešenja, odnosno vizuelni izgled kampanje, slogani, poruke, spotovi….Sve to javnosti će biti prezentovano kada se raspišu izbori odnosno kada bude počela prava izborna kampanja. Do tada, kako nam je rečeno, Janković će se pojavljivati na pojedinačnim događajima, što će biti zalet za kampanju. Spotovi će biti „puštani“ i na društvenim mrežama, što je već i učinjeno, na Tviter nalogu inicijative Apel 100, koja je pre nekoliko meseci podržala njegovu kandidaturu tako što je 100 javnih ličnosti potpisalo peticiju kojom se od Jankovića traži da se kandiduje. U spotu se smenjuju fotografije javnih ličnosti koji su je potpisali uz reči „Oni su dali svoj potpis, za vladavinu prava, za budućnost dece, za dostojanstvenu starost, za normalan slobodan život, izborimo se za nju!“

Kreativni tim u štabu predsedničkog kandidata Saše Jankovića ovih dana završava kreativni deo kampanje, saznaje Danas od izvora u ovom štabu.

Kako nam je rečeno, do početka sledeće nedelje trebalo bi da bude gotov ceo paket kreativnih rešenja, odnosno vizuelni izgled kampanje, slogani, poruke, spotovi….

Sve to javnosti će biti prezentovano kada se raspišu izbori odnosno kada bude počela prava izborna kampanja. Do tada, kako nam je rečeno, Janković će se pojavljivati na pojedinačnim događajima, što će biti zalet za kampanju. Spotovi će biti „puštani“ i na društvenim mrežama, što je već i učinjeno, na Tviter nalogu inicijative Apel 100, koja je pre nekoliko meseci podržala njegovu kandidaturu tako što je 100 javnih ličnosti potpisalo peticiju kojom se od Jankovića traži da se kandiduje. U spotu se smenjuju fotografije javnih ličnosti koji su je potpisali uz reči „Oni su dali svoj potpis, za vladavinu prava, za budućnost dece, za dostojanstvenu starost, za normalan slobodan život, izborimo se za nju!“

Kako kažu naši sagovornici, Jankoviću odgovara kratka, ali intenzivna kampanja, od nekih 28 dana, jer ukoliko kampanja predugo traje, može se desiti, kako nam je objašnjeno, da pojedini događaji, gostovanja po gradovima i susreti sa građanima budu zaboravljeni.

I terenski deo kampanje je, kako navode naši sagovornici, već gotovo pripremljen. Dogovaraju se detalji o načinu i mestu odakle će kampanja početi. Demokratska stranka je, kako je saopšteno, formirala svoj izborni štab i pripremila 20.000 aktivista, a biće formirana i 22 okružna i 160 opštinskih izbornih štabova DS koji će biti u funkciji kampanje Saše Jankovića.

Janković je gostujući u Kažiprstu TV B92 na pitanje koji će mu biti program, rekao da razočaranje u sve programe postoji i da su nam potrebna tri koraka nazad, da se vratimo osnovama.

– A to su svakako vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i ljudskih vrednosti, evropske vrednosti, građanska demokratija i socijalna pravda, podela vlasti i sve ostalo što je ključ normalnog života u Srbiji – rekao je on.

Upitan kako će finansirati kampanju, on je rekao da su to dva izvora.

– Jedan je državni novac, ali… Mi već na neki način prihvatamo da nam državni resursi nisu dostupni za ono čemu služi. Drugi su građani i njihove donacije. Na mnogo manje kompromisa nisam bio spreman da činim i znam na čija vrata neću kucati – naveo je Janković.

Podrška

Jankovićevu kandidaturu juče je podržala i Vojvođanska partija i pokret „Podrži RTV“. Ovaj pokret je poručio i da od Jankovića očekuje da nastavi da poštuje vrednosti za koje se zalagao do sada i da nastavi da štiti prava građana i medija, te da se zalaže za slobodu govora i opstanak i osnaživanje javnih servisa kao društvenog korektiva.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here