Home Izbori SRS traži parlamentarne izbore uz predsedničke

SRS traži parlamentarne izbore uz predsedničke

112
0
SRS - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Srpska radikalna stranke smatra da bi uz predsedničke izbore u Srbiji trebalo raspisati i parlamentarne.

„SRS smatra da je to najbolje rešenje i da je to način da se dozvoli građanima Srbije da se ponovo opredele“, rekao je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović na konferenciji za novinare.

Šarović je rekao i da bi na narednim parlamentarnim izborima trebalo da nastupe samo samostalne političke stranke.

„To bi bio način da se Srbija i Skupština Srbije konačno oslobode parazita koji dobijaju na upravljanje javna preduzeća i dobijaju određeni broj poslaničkih mesta, iako nemaju nikakvu političku težinu“, rekao je Šarović.

Kako je dodao, potpuno je jasno da su „od petooktobarskog puča 2000. godine razne koalicije uništavale Srbiju i da su mnoge političke stranke, od izbora do izbora, skakale sa liste na listu, mada su odmah, nakon izbora pričali najgore jedni o drugima“.

On je primetio i da su počeli da se pojavljuju prvi lažni kandidati za predsedničke izbore, čiji je cilj, kako je rekao, da onemoguće ozbiljne predizborne duele i realno predstavljanje ozbiljnih kandidata.

Šarović je kao ozbiljne kandidate naveo lidera SRS Vojislava Šešelja, zatim Sašu Jankovića i Vuka Jeremića i kandidata Srpske napredne stranke.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here