Home Istraživanja Istraživanje Medijum galup: Nikolić bi ubedljivo pobedio

Istraživanje Medijum galup: Nikolić bi ubedljivo pobedio

156
0
toma-1-strana
Foto: Darko Ćirkov

Tomislav Nikolić odneo bi ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, pod uslovom da na njima ne učestvuje Aleksandar Vučić, pokazalo je istraživanje agencije Medijum galup, koje objavljuje današnji Kurir.

U tom istraživanju nema opcije da Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.

Prema istraživanju Galupa, više od dve trećine pristalica SNS, njih 67 odsto, smatra da Vučić treba da podrži Nikolića za kandidata, 7,9 odsto je protiv, dok ostalih 21,8 odsto nije sigurno u stavu.

Nikolić bi, u slučaju da bude samostalni kandidat, osvojio 37,2 odsto glasova, dok bi uz podršku Srpske napredne stranke, socijalista i ostalih članica vladajuće koalicije dobio 50,2 odsto glasova birača u prvom krugu.

U oba slučaja, drugoplasirani bi, pokazalo je istraživanje, bio Vuk Jeremić, a potom Vojislav Šešelj, Saša Janković i Boško Obradović.

Ako bi Nikolić bio kandidat vladajuće koalicije, Jeremić bi dobio 14,2 odsto podrške, Šešelj 10,1 odsto, Janković 7,2 odsto, a Obradović 6,2 odsto.

Ukoliko bi Nikolić nastupio kao samostalni kandidat, Jeremić bi imao 15,4 odsto, Šešelju 12,4 odsto, Janković 9,4 odsto, a Obradović 7,1 odsto.

Istraživanje je pokazalo da bi, ako bi u drugi krug ušli Nikolić i Jeremić, aktuelni predsednik Srbije osvojio 58 odsto glasova, a bivši ministar spoljnih poslova 42. odsto.

Ako u drugom krugu budu Nikolić i Janković, odnos bi bio 66:34 odsto, dok bi u glasanju između Nikolića i Šešelja rezultat bio 69:31 odsto.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here